TBMM'nin havuzunda ölü bulunan eski Bakan Kutbettin Arzu'nun ölüm nedeni belli oldu

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu (68), Yalova'nın Termal ilçesindeki TBMM Misafirhanesi'ndeki sıcak su havuzunda ölü bulunmuştu. Yalova Valiliği'nden yapılan açıklamada Arzu'nun ölüm nedeninin kalp krizi olduğu söylendi.
TBMM'nin havuzunda ölü bulunan eski Bakan Kutbettin Arzu'nun ölüm nedeni belli oldu
2023-08-30 22:08:37   Güncelleme: 2023-08-30 22:08:37    

TBMM'de 23. Dönem milletvekilliği yapan ve 63'üncü hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev alan Kutbettin Arzu, tatilini geçirmek için geldiği Yalova'nın Termal ilçesindeki TBMM Atatürk Köşkü ve Yalova Termal Sosyal Tesisleri'ndeki sıcak su havuzunda hareketsiz bulundu. Çevredekilerin fark ettiği Arzu, sudan çıkarıldı. Sağlık ekipleri, Arzu'nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Arzu'nun cenazesi, savcılığın incelemesinin ardından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

YALOVA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili Yalova Valiliği, sosyal medya hesabından açıklama paylaştı.

Açıklamada, 'Eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı, 23. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Sayın Kutbettin Arzu konaklamış olduğu Yalova ili Termal ilçesi TBMM Termal Tesislerinde girmiş olduğu havuzda kalp krizi geçirmiştir. Olay yerine ulaşan 112 ekibinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Sayın Kutbettin Arzu'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz' ifadelerine yer verildi.

Kısa dönem bakanlık yaptı

Kutbettin Arzu, 23. dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Arzu, 2011'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. 28 Ağustos 2015'e kadar bu görevini yürüten Arzu, bu tarihten 24 Kasım 2015'e kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı.