Tecavüz edip, fuhuşa zorladılar!

Bursa'da 17 yaşındaki kıza tecavüz ettikten sonra kamera görüntüleriyle şantaj yapıp, onu fuhuşa zorladıkları iddia edilen tutuklu 11 sanıktan 6'sı, ilk duruşmada serbest bırakıldı.
Tecavüz edip, fuhuşa zorladılar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Mustafakemalpaşa İlçesi'nde geçen Haziran ayında ihbar üzerine harekete geçen polis, lise öğrencisi B.C.'yi tuzağa düşürüp tecavüz eden, çektikleri video görüntülerini şantaj aracı olarak kullanıp genç kızı fuhuşa zorladıkları iddia edilen Şafak D., Kadir T., Rahman D. ve Hasan Z.'yi gözaltına aldı.

DHA'nın haberine göreSorgulamayı genişleten polis, 10 kişiyi daha yakaladı. Adliyeye sevk edilen 14 şüpheli de tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkartıldı. Şüphelilerden 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Şafak D., Kadir T., Rahman D. ve Hasan Z. ile para karşılığı B.C. ile birlikte oldukları öne sürülen E.Ü., S.B., T.O., İ.E., L.E., Y.H. ve B.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay sonrası annesi ve babası ayrı yaşayan genç kız Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınırken, 11'i tutuklu 14 sanık hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'yaşı küçük kız çocuğuna tecavüz' suçlamasıyla 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava açıldı.

Davanın bugün görülen ilk duruşmasına katılan ve başına gelenleri ağlayarak anlatan B.C., kendisini tehdit eden sanıklara, ellerinde kamera görüntüsü olduğu için direnemediğini söyledi.

Sanıklar ise suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan S.B., T.O., İ.E., Y.H., L.E. ve R.D.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Vehaber Menu