Tecavüz videoları yayımlayan Hamas şimdi de kaçırdığı 21 yaşındaki Mia Shem isimli kadının videosunu yayınladı

Hamas, pazartesi günü Telegram kanalında, esir edilmiş İsrailli bir kadının videosunu yayınladı. Videoda, savaşın başladığı gün esir edilen 21 yaşındaki Mia Shem isimli genç bir kadının tıbbi yardım aldığı görüldü. Mia Shem ailesine kavuşmak istediğini söylerken, videoyu gören ailesi ise yardım istedi. Daha önce de benzer videolar yayınlayan Hamas'ın videosundaki Mia Shem'in, ne zaman videoya alındığı ve hâlâ hayatta olup olmadığı netleştirilmedi.
Tecavüz videoları yayımlayan Hamas şimdi de kaçırdığı 21 yaşındaki Mia Shem isimli kadının videosunu yayınladı
2023-10-17 08:51:41   Güncelleme: 2023-10-17 09:08:20    

İsrailli Mia Shem, 7 Ekim'de Sderot'tan döndü ve bir partideydi. Hamas'ın İsrail'e savaş başlatmasının ardından bir daha kendisinden haber alınamadı. 

Hamas'ın Telegram kanalında yayınlanan videoda, İsrailli Mia Shem, ağır yaralandığını ve tıbbi tedavi gördüğünü söyleyerek, şunları dedi:

'Merhaba, ben Mia Shem, 21 yaşındayım, Shoham'lıyım. Şu anda Gazze'deyim. Cumartesi sabahı erkenden Sderot'tan döndüm. Bir partideydim. Elimden ağır yaralandım. Gazze'deki hastanede 3 saat boyunca elimden ameliyat oldum. Benimle ilgileniyorlar, ilaç veriyorlar, her şey yolunda. Sadece beni bir an önce anne babamın, kardeşlerimin yanına getirmelerini istiyorum. Beni mümkün olan en kısa sürede buradan çıkar. Lütfen.'

The Jerusalem Post'ta (Kudüs Potası) yer alan habere göre, 7 Ekim'den beri haber alınamayan Mia Shem'le ilgili 12 Ekim'de bir haber yapan Ordu Radyosu, Mia'nın annesi Keren Shem'in 'İhbarlar başladığı andan itibaren cep telefonunu aradım' dediğini aktardı.

Anne Shem, 'İhbarlar başladığı andan itibaren cep telefonunu aradım ve telefon saatlerce çaldı ama cevap gelmedi. biliyorum, bir şeyler söylenecek. Kimse beni aramıyordu, Facebook'ta bir paylaşım yaptık. Kızımın kayıp olduğunu bildirmek için elimden geleni yaptım, kimse benimle iletişime geçmedi'
dedi.

İsrail ordusu: Hamas, videoda kendini insani örgüt gibi sunmaya çalışıyor

The Jerusalem Post'tun aktardığına göre, açıklama yapan İsrail Ordusu ise, 'İsrail ordusu, rehinelerin iadesi için tüm istihbarat ve operasyonel araçlarla çalışıyor. Videoda Hamas, bebeklerin, kadınların, çocukların ve yaşlıların öldürülmesi ve kaçırılmasından sorumlu, kanlı bir terör örgütü iken kendisini bir insani örgüt olarak sunmaya çalışıyor' dedi. 

Ancak Hamas'ın yayınladığı videonun ne zaman çekildiği açıklanmadı. Daha önce de benzer videolar yayınlayan Hamas'ın videosundaki Mia Shem'in, ne zaman videoya alındığı ve hâlâ hayatta olup olmadığı netleştirilmedi.