TECAVÜZCÜLER EVLENİRSE SERBEST KALACAK!

Tecavüzcüyü hapisten çıkartan önerge Meclis'te kabul edildi.
Tecavüzcüler evlenirse serbest kalacak!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

Son dakika önergesiyle çocuk yaştaki kıza cebir, tehdit, hile ve iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün geri bırakılmasına hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi Meclis Genel Kurulu'nda oylandı.

4 BİN İSTİSMAR SUÇLUSU TAHLİYE OLACAK!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla kaç kişinin tahliye olacağını açıkladı. Yarkadaş, "AKP'nin tecavüzcüyle evlendirme önergesi sonrası, Kanundan ilk etapta dört bin kişi yararlanacak ve tahliye olacak" dedi.

MECLİSTEN GEÇEN ÖNERGE ŞÖYLE

"(2) Cebir, tehdit hile veya iradeyi etkileyin başka bir neden olmaksızın
16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza Muhakemesi Kanununu 231 inci maddesindeki koşullara bakılmaksızın, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır ve cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilir"

GEREKÇE

Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi durumunda fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine, imkan veren düzenleme yapılmaktadır."