Tecavüze uğrayan kadının ailesi: Aile Bakanı'nı davada istemiyoruz!

'Organ soktuğundan emin misin'
Tecavüze uğrayan kadının ailesi: Aile Bakanı'nı davada istemiyoruz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bağdat Caddesi'nde tecavüze uğrayan 18 yaşındaki E.F.B.'nin ailesi, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu davada istemedi. Cumhuriyet’ten Hilal Köse’nin haberine göre Cengiz A.’nın 33 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması dün Anadolu 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

Duruşmaya ailesiyle gelen E.F.B., yaşadığı vahşeti, “Tam evimin önünde, karşıya geçecekken, bıçağı karnıma dayadı” diye anlattı.

 

Cengiz A.’nın sürekli “Seni delik deşik ederim” diye kendisini öldürmekle tehdit ettiğini belirten E.F.B., mahkeme başkanının sorduğu sorulara, “Şu an kötü durumdayım” dese de yanıt verdi.

 

Savcıysa ısrarla, saldırıya uğramış E.F.B.’ye “Organ soktuğundan emin misin” diye sordu. E.F.B. de “Eminim” dedi.

 

‘Bakanlık mağdur değil suçlu’

 

Ailenin avukatı Nuray Ünal, davaya müdahil olmak isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun mağdur değil suçlu olduğunu söyleyip müdahillik talebinin reddedilmesini istedi.

 

Ünal, “Müvekkilim hakkında, gece sokakta olmasıyla ilgili yorumlar yapıldı. Bakanlık çıkıp ‘Benim vatandaşım 7-24 benim güvenliğim altındadır’ demedi. Aksine, iktidar, ‘mini etekli, gece sokağa çıkan, alkol alan kadınlar’ şeklinde nitelemelerle, ciddi tehdit unsuru oluşturmuş, bu suçların yaşanmasını körüklemiştir” diye konuştu.

 

Avukat Efkan Bolaç da, “Çocuk tecavüzünün ardından ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen bakanlığın katılmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.

 

Mahkeme ise 6284 sayılı yasa gereği bakanlığın katılma talebini kabul etti.

 

‘Uykusuzluk sorunum vardı’

 

Duruşma boyunca sessizliğini koruyan ve savunma yapmayan sanık Cengiz A., dava bitmek üzereyken suskunluğunu bozarak, “Uykusuzluk sorunum vardı. Hap kullanıyorum. Yazılı olarak savunma yapmak istiyorum” dedi. Mahkeme de süre vererek duruşmayı erteledi.