Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Dündar: Alkol satışı yasağı yok

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, içki satışı yasağı olmadığını söyledi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Dündar: Alkol satışı yasağı yok
2021-04-30 16:47:31   Güncelleme: 2021-04-30 16:47:31    

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, 'içki satışı yasağı' tartışmalarına ilişkin Gündem Özel'e konuştu.

'Alkol satışı yasağı yok. Fiili olarak uygulamaya çalıştılar ama yasal olmayan bir durumu sözlü olarak uygulamak mümkün değil. Alkol satan noktalarımız ruhsatına göre (bakkal, market, kuruyemiş) alkol satışı yapabiliyorlar. Engellemeler oluyor ama biz bertaraf ediyoruz.

Türkiye’de ortalama 50 bin tekel bayisi var. Ulaşan tüm arkadaşlara da alkol satış yasağı olmadığını anlatıyoruz. Ürün bazlı satış kısıtlaması yok. Kolluk kuvvetleri ya da zabıta Cezai işlem uygulamaya geldiklerinde, kabahatler kanunundan ceza yazdırmasınlar. Alkol satışından ötürü cezai işlem uygulanıyorsa maddesiyle beraber alkol satışı yasağını yazdırsınlar, cezai işlem uygulatıyorlarsa öyle uygulasınlar. Bunu iptal ettirmemiz çok daha kolay olacaktır. Polisin ya da zabıtanın yazacağı evraklara da imza atmasınlar.

Sabah saatlerinde benim dükkanıma da geldiler. Alkol satışı yapamazsınız yoksa 3 bin 150 TL ceza yazacağız dediler. Durumu izah ettim ve gittiler.

HAFTA SONU İÇKİ YASAĞI YOK

Hafta sonu içki yasağı da yok. 2020’nin sonunda çıkan genelgeden sonra da hafta sonu içki yasağı diye bir şey yoktu. Ürün bazlı yasak yok. Pazar günleri sadece zincir marketler kapalı, küçük esnaf açık.'