Tekin: Ordumuzun asker sayısının beş katı kadar gencimiz, uyuşturucu batağına saplanmış durumda

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, artan işsizlikle birlikte uyuşturucu ve buna bağlı suçların arttığını belirterek, 'Üzülerek söylüyorum ki, ordumuzun asker sayısının beş katı kadar gencimiz, uyuşturucu batağına saplanmış durumda. Uyuşturucuya bağımlılık sorunu, hiçbir şekilde günlük kısır siyasi çekişmeler ve tepkiler bağlamında ele alınmamalı' ifadelerini kullandı.
Tekin: Ordumuzun asker sayısının beş katı kadar gencimiz, uyuşturucu batağına saplanmış durumda
2022-11-05 02:44:35   Güncelleme: 2022-11-05 02:44:35    

CHP'li Gürsel Tekin, İstanbul'da uyuşturucu kullanımının en yaygın olduğu ilçelerde, uyuşturucu kullanan kişilerin aileleri ve çevre esnafıyla görüştü.

Uyuşturucu sorununa siyasi karşıtlık üzerinden yaklaşılmaması gerektiğini kaydeden Tekin, 'Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Polis ve Jandarma teşkilatlarımızı suçlamadığı halde, birileri kasıtlı olarak Emniyet ve Jandarma teşkilatlarını günlük sıcak siyasetin içine çekme gayreti içindeler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu madde kullanımının toplumda salgın boyutuna gelmiş olduğuna dikkat çekmesini, ülkemizin yüz yüze bulunduğu uyuşturucuya bağımlı olma tehlikesini sağlıklı bir şekilde konuşmak için bir fırsat olarak değerlendirebiliriz' dedi.

Emniyet raporlarındaki artışa dikkat çekti

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2022 Uyuşturucu Raporu’na göre, Türkiye’de yakalanan kokain miktarı yüzde 44,9, şüpheli sayısı ise yüzde 6 oranında artış olduğunu ifade eden CHP’li Tekin, 'Nereye gitsem önümü bir anne kesiyor ve ‘gençleri, çocuklarımızı kurtarın’ diye feryat ediyor. Saha da bizzat yapmış olduğum gözlemlerde; uyuşturucu kullanan çocukların ailelerinin gelir durumu düşük, çalışmayan, eğitim alamamış hatta okuma yazma bilmeyen kişilerden oluşuyor' diye konuştu. 

Türkiye’de madde bağımlılığı sorununun iktidarın göstermek istediğinin aksine her geçen yıl derinleştiğine, ekonomik kriz ve artan yoksulluk ile birlikte daha da yaygınlaştığına işaret eden Tekin, 'Son yıllarda yapılan araştırmalara göre gençler arasında uyuşturucu bir virüs gibi sessiz ve derinden yayılıyor. Artık bir salgına dönüşmekte olan uyuşturucu bağımlılığından haberimiz yokmuş gibi davranamayız.

Uyuşturucu kullanımı artık, toplumun küçük mutlu azınlığının sorunu olmaktan ziyade, bütün toplumu ilgilendiren bir sosyal sorun. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri uyuşturucu müptelası olarak tanımlamak yerine bu sorunla yüzleşmemizin zamanı geldi' ifadelerini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü