Tekirdağ, Edirne ve İstanbul'un bazı bölgelerinde kar yağışı

İstanbul'da belirli bölgelerde kar yağışı etkili oluyor. AKOM'dan, kentin yüksek kesimleri ile kuzey kesimlerinde kar ve karla karışık yağmurun etkili olacağı uyarısı gelmişti.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) uyarısının ardından Tekirdağ'da kuvvetli rüzgâr etkili olurken, kentin bazı kesimleriyle Edirne'nin Keşan ilçesinde ise kar yağışı başladı.
Tekirdağ, Edirne ve İstanbul'un bazı bölgelerinde kar yağışı
2024-01-09 12:37:58   Güncelleme: 2024-01-09 12:41:11    

Gece saatlerinde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği bilgisinin de yer aldığı açıklamanın ardından Beylikdüzü güne kar yağışıyla uyandı.

İlçede kar yağışı rüzgarla birlikte etkili oluyor.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden, bu sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi'nin batı ve orta kesimlerinde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova ile Kocaeli'nin Darıca, Gebze, Çayırova, Dilovası, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgâr ve zaman zaman fırtınanın (50-80 km/saat) etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Uyarının ardından Trakya Bölgesi'nde hava sıcaklığında ciddi düşüş yaşandı. Hava sıcaklığı Kırklareli'de eksi 4, Edirne eksi 3 ve Tekirdağ'da ise eksi 1 dereceye düştü.