Tel Abyad'taki 4 ABD bayrağından 3'ü indirildi!

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi karşısında bulunan ve PYD denetimindeki Tel Abyad'ta, bazı evlerin çatısı ile bir sokak ve gümrük binasına asılan 4 ABD bayrağından 3'ü indirildi.
Tel Abyad'taki 4 ABD bayrağından 3'ü indirildi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi karşısında bulunan ve PYD denetimindeki Tel Abyad'ta, bazı evlerin çatısı ile bir sokak ve gümrük binasına asılan 4 ABD bayrağından 3'ü indirildi.

2014 yılı başında IŞİD denetimine geçen Tel Abyad, geçen yıl Haziran ayında PYD kontrolüne girdi. PYD, kentin Türkiye'den görülebilen birçok noktasına flamalarını astı. 3 gün önce Tel Abyad'ın Mumbatıh semtinde üzerinde kum torbaları ile PYD'lilerin nöbet tutması için mevzi oluşturulan tek katlı binanın çatısına ABD bayrağa asıldı. PYD üyelerinin karargah olarak kullandığı öğrenilen tek katlı evin bulunduğu sokağa da yine ABD bayrakları asıldı.

Kamuoyunda yankı uyandıran bayrak olayında bu sabah yeni bir gelişme yaşandı ve tek katlı evin çatısı ile sokağındaki 3 ABD bayrağı indirildi. Ancak, gümrük binasına asılan son ABD bayrağının ise halen yerinde durduğu görüldü.

DHA