Temel Karamollaoğlu'ndan 'KPSS' tepkisi: İktidarın çürümüşlüğünün göstergesi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasının ardından ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden alınmasıyla ilgili 'İktidarın çürümüşlüğünün göstergesi' değerlendirmesinde bulundu.
Temel Karamollaoğlu'ndan 'KPSS' tepkisi: İktidarın çürümüşlüğünün göstergesi
2022-08-03 15:48:56   Güncelleme: 2022-08-03 15:48:56    

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2022 KPSS lisans oturumundaki bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddiasını 'skandal' olarak tanımladı.

İddiaların  ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ÖSYM'nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden almasını 'önemli bir adım' değerlendiren Karamollaoğlu şunları söyledi:

'Tuz koktu. ÖSYM Başkanı'nın görevden alınması önemli bir adım. Bu iktidar tüm icraatleri ile çürümüş olduğunu gösteriyor. Artık bu iktidarın ömrü bitti. İlk seçimde bu iktidar gidecek. Türkiye, herhangi bir ülke konumunda değildir. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Adalet yara alırsa hiçbir şeyin tedavisi mümkün olmaz.'

Mili Gazete’te yer alan habere göre, uyarılara rağmen iktidarın yanlış yapmaktan geri durmadığını söyleyen Karamollaoğlu, 'İktidara geldiğimiz zaman, hakkı gasp edilen herkesin hakkı eksiksiz olarak iade edilecektir. İnsanların yıllarca çalışıp emekli olamaması bir hak gaspıdır. İktidara geldiğimiz zaman EYT'liler haklarını alacak. İktidara geldiğimizde işe alımlarda liyakat esas alınacak. Açlık sınır insanın karnının doymadığı bir gelir seviyesinde. Açlık sınırı aldı başını gidiyor' dedi.

Ekonomik krizle ilgili iktidara seslenen Karamollaoğlu, 'Biz ekonomik krizleri sizin yaptığınız gibi 50-60 yıl öncesi ile kıyaslamıyoruz. Kur Korumalı Mevduat Sistemi, ekonomi politikalarına dayanamadı. Bu uygulama sadece varlık transferine aracılık etmek dışında başka bir işe yaramadı. Vatandaşlar ezildi. Bu kadar akıl dışı uygulamalara dünyanın hiçbir yerinde karşılaşmak mümkün değil.

İktidar, Türkiye hakkında istisna birkaç olumlu göstergeyi 'dünya bize gıpta ile bakıyor' şeklinde lanse ediyor. İlk seçimde 'ben yaptım, oldu' aklı gidecek ve ortak akıl gelecek. Hiçbir vatandaşımız karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmasın' şeklinde konuştu.

'Akkuyu Ruslara geçti'

Karamollaoğlu, 'Akkuyu Nükleer Santrali'ni önemsiyoruz. Ruslar, projenin yapımı ilgili sözleşmeyi fesih etmek zorunda kaldı. Santralin kontrolü bütünüyle Rusya'ya geçti. Türkiye'nin bir değil birkaç Nükleer Santrale ihtiyacı var. Bu konuda geçmişte ümitlenmiştim. Siyasi pozisyonları bir kenara bırakarak iktidarı bu konuda ciddi adımlar atmaya davet ediyorum' açıklamasında bulundu.