Terbiyesizce tweetler atan bir hanım yazarın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otobüs ve minibüs esnafına seslendiği konuşmasında esnafı küçümsediğini düşündüğü Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat'a gönderme yaptı.
Terbiyesizce tweetler atan bir hanım yazarın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat,  bir takipçisinin "27 nisanda kamyoncu ve şoför esnafı greve gidiyor keşke nakliye garajına gidip onlara da sorsanız ne kadar özgürsün diye yazması üzerine "Kamyoncular ve şöforler benim okurum değil, zaten kitap da okumuyorlar" şeklinde bir mesaj paylaşmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Geçen aylarda hepimizi derinden yaralayan bir Özgecan olayı yaşandı. Bunun münferit bir olay olduğunu biliyorum. Cani canidir, caninin mesleği, eğitimi, sıfatı olmaz. Bu konuda şoför esnafımıza yöneltilen eleştirileri son derece haksız buluyorum.

'BU ZİHNİYETİ KINIYORUM'

Terbiyesizce tweetler atan bir hanım yazarın hezeyanlarına şahit olduk. Kendince şoför esnafının Kitap okuru olmadığı iddiasından hakaretle onlara hakaret eden bu zihniyeti kınıyorum.

Biz gelince gelince Diyanet'i kaldıracağız' diyorsa bunların dine yaklaşımı bellidir. Bunların cevabı alacakları yer 7 Haziran'da sandıktır.

Birileri silahla oy temin etmenin peşindeler.

Yeni Türkiye'nin bir zemine oturması lazım. Bölücü terör de ekonomik terör de en azgın dönemlerini koalisyon dönemlerinde yaşamıştır.

Ortada bir gerçek var demek ki 400'ün verilmesi lazım. Her partiye eşit mesafedeyim kime verecekseniz verin ama 400'ü verin yeni Anayasa kurulsun.

- Bundan sonraki hedefe ancak yeni anayasayı hazırlayarak ve başkanlık sistemine geçerek sağlayabiliriz. Sanıyorlar ki Erdoğan başkanlık sistemini kendisi için istiyor. Biz bu adımları atmazsak torunlarımız bizden davacı olur.

Başkanlık sistemi Türkiye'nin akıntıya karşı kürek çekmek yerine akıntının gücünü arkasına almasının adıdır. Türkiye, şu anda her tarafı dökülen ve yakıtı biltmekte olan bir sistemle yoluna devam etmeye çalışıyor. Kaportası dökülen bu arabayla yolumuza devam edemeyiz. Bu arabanın benzini bitmek üzereyse en fazla yakındaki bir akaryakıt istasyonuna gidebilirsiniz. Zorlarsanız yolda kalırsınız. Araba 'Beni değiştir diye bağırıyor. Yakıt lambası da epeydir yanıyor. 7 Haziran seçimleri Türkiye için en yakın akaryakıt istasyonu görevi görecektir.

Vehaber Menu