Terör örgütüyle aynı blokta nasıl bulunuruz?

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Etik Haber'e konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel seçim sonuçlarını değerlendirdi.
Terör örgütüyle aynı blokta nasıl bulunuruz?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

"Bizim kategorik itirazlarımız yok, sadece ilkelerimiz var. Koalisyona gireriz değil, sadece konuşmaya başlarız. Azınlık hükümeti formülü sonuçsuzdur ve doğru değildir." diyen Bahçeli HDP'nin yer alacağı formüllere kapıları kapattı. Bahçeli "HDP'nin içinde yer alacağı veya destek vereceği her formül bizim dışımızda ve gündemimizde değildir" dedi. Bahçeli şöyle konuştu:
 
Yüzde 60'lık bloktan bahsediliyor. Bu bize göre boş laftır. Oranların toplamıyla hükümet kurulacaksa, ne ilkeye, ne ahlaka, ne de haysiyete ihtiyaç vardır. Kundaktaki bebekleri kurşunlayan, Mehmetçikleri, polisleri ve masum binlerce vatandaşımızı acımasızca katleden bir terör örgütünün siyasi kuryesiyle aynı blokta nasıl bulunuruz? Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast eden mihraklarla işimiz ve münasebetimiz katiyen olmaz.

"CHP boşuna uğraşıyor"
CHP Genel Başkanı hadiseye çok yanlış taraftan bakmaktadır. CHP sözcüleri ezbere konuşmakta ve havanda su dövmektedir. Bizim HDP konusunda ikna edilmemiz olmayacak bir şeydir. CHP bu çerçevede fazlaca emek sarfetmesin. Böylesi bir teşebbüse heves edenler sadece zamanlarını israf etmekle kalmazlar, Türkiye'ye de haksızlık ederler. Milliyetçi Hareket Partisi kan dökenlerin, bundan pişmanlık duymayanların, küresel plan ve projelere tetikçilik yapan kiralık katillerin hiçbir şart altında meşruiyet kazanmalarına hizmet etmez.