THY uçağında kara para alarmı: Uçakta, içinde 1.4 milyon Euro olan bavul çıktı!

Almanya'nın Münih kentinden İstanbul’a gitmek üzere yolcularını alan Türk Hava Yolları (THY) İstanbul uçağının bavulları arasında, içi 1.4 milyon Euro ile dolu olan bir bavul bulundu. 'Kara para aklama' şüphesi ile gözaltına alınan alınan kişi tutuklandı.
THY uçağında kara para alarmı: Uçakta, içinde 1.4 milyon Euro olan bavul çıktı!
2024-02-08 14:23:58   Güncelleme: 2024-02-08 14:23:58    

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, bavulunu 27 Aralık’taki uçuş için veren ve check-in işlemlerini yaptıran yolcu, daha sonra pasaport kontrolü ve bekleme salonuna geçti. Oradan da uçağa bindi. İran kökenli 44 yaşındaki Alman vatandaşının bavulu ise check-in işleminden sonra, otomatik yükleme bölümüne gönderildi.

Paralar, bavulun röntgeni çekildiğinde ortaya çıktı

Ancak orada bavulun röntgeni çekildi ve içinde destelerin dizili olduğu görüldü. Bunun üzerine, gümrük uçağa bindirilmek üzere olan bavulu buldu ve açtı. İçinden 1.4 milyon Euro çıktı. Bir kısmı 20'lik çoğu ise 50’lik, 100’lük ve 200 Euro’luk desteler halindeki paralara el konulurken, bavulun sahibi üzerindeki etiketten bulundu ve uçaktan indirildi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeden ayrılırken, kişilerin 10 bin 250 Euro’dan fazla nakit parayı beyan etme ve bunun da kaynağını kanıtlama yükümlülüğü bulunuyor. Miktarı ve kaynağı beyan edilmeyen paralara en konulmasının yanı sıra kişi, 'kara para aklama' şüphesi üzerine gözaltına alındı.

Evinde de paralar bulundu

Savcının talebi üzerine para kaçırmaya çalışan şahıs mahkemeye çıkarıldı ve Landshut mahkemesince tutuklandı. Mahkeme, paraya da el konulmasına karar verdi. Şahsın Fürstenfeldruck bölgesindeki evinde arama yapıldı, burada nakit para ve bir para sayma cihazına el konuldu. Paranın, Adalet Fonu yararına kullanılacağı belirtilirken, kara para aklama zanlısının tutukluluk hali devam ediyor.