THY uçağının iniş takımında ceset bulundu

Uçağın, 10 Eylül’de Moritanya’nın başkenti Nouakchott ve oradan Gambiya’nın başkenti Banjul, 11 Eylül’de ise Gabon’un başkenti Libreville ile Angola’nın başkenti Luanda’dan İstanbul’a uçtuğu öğrenildi
THY uçağının iniş takımında ceset bulundu
2023-09-15 20:57:04   Güncelleme: 2023-09-15 20:57:04    

Türk Hava Yolları’nın (THY) dün yaptığı Amsterdam-İstanbul seferi sonrası uçağının iniş takımlarında bir ceset bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. İstanbul Havalimanı'ndaki kamera kayıtlarında herhangi bir bulguya rastlanılmazken, uçağın daha önce yaptığı Afrika ülkelerindeki uçuşlar mercek altına alındı.  

Edinilen bilgiye göre, THY’nin TC-JOA kuyruk tescilli, Airbus A330 tipi uçağının iniş takımlarında teknik kontroller sırasında bulunan 30-40 yaşlarında Afrikalı olduğu tahmin edilen bir erkek cesedi bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ceset üzerinde kimlik bulamadı. Olayla ilgili geniş soruşturma başlatılırken, TC-JOA uçağının iki gün boyunca İstanbul Havalimanı'ndan yapacağı uçuşlar öncesi güvenlik kameraları an be an incelendi. Yapılan inceleme sonucunda herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Ceset kimlik tespiti için bugün Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Buradan yolcunun kimliğinin tespit edilmeye çalışılacağı öğrenildi.

İniş takımlarında ceset bulunan THY uçağının, 10 Eylül’de Moritanya’nın başkenti Nouakchott ve oradan Gambiya’nın başkenti Banjul, 11 Eylül’de ise Gabon’un başkenti Libreville ile Angola’nın başkenti Luanda’dan İstanbul’a uçtuğu öğrenildi. Kaçak yolcunun bu noktalardan THY uçağına binme ihtimali üzerinde duruluyor.