TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Beklediğimiz karar çıktı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın Can Atalay ve tüm Gezi tutsaklarının özgürlüğü için 1 Ekim'de Hatay'dan başlayan 'Özgürlük Yürüyüşü' 25'inci gününde Ankara'da devam ediyor.
TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Beklediğimiz karar çıktı
2023-10-25 20:27:00   Güncelleme: 2023-10-25 20:27:00    

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüşün 25'inci gününe ve Can Atalay'a dair AYM'nin verdiği hak ihlali kararına ilişkin 'Bugün Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’ın hak ihlali başvurusunu artık nihayete erdirmek zorundaydı. Bugün açık söylemek gerekirse beklediğimiz karar çıktı. Can Atalay’ın hak ihlaline uğradığı ve özgürlüğünün alıkonulduğu Anayasa Mahkemesi tarafından doğrulandı. Bundan sonra yapılacak bir şey var, derhal Can Atalay’ın tahliye kararının verilmesi gerekiyor. Burada Özgürlük Yürüyüşü’nün her adımında söyledik, biz Türkiye’de anayasa ve yasaların ayaklar altına alınmasına, hukuksuzluğun olağanlaşmasına izin vermeyeceğiz, kabul etmeyeceğiz. Sonuna kadar tüm gücümüzle direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Evet bugün Anayasa Mahkemesi bir karar vermiştir ancak bu kararı vermesinde en önemli etken Türkiye halklarıdır. Halkın iradesinden daha büyük bir güç olamayacağını, olmadığını gösterdiğimizi düşünüyoruz' dedi.

Baş konuşmasına 'Şu hayatta belkide en fazla övünerek söylediğimiz şey, biz ‘Geziciyiz’ arkadaşlar. Unutmayın Gezi’nin en önemli sloganlarından biri ‘Bu daha başlangıç’tı. Biz Can Atalay’ın tahliyesini de bir başlangıç olarak görüyoruz. Daha yüzlerce, binlerce siyasi tutuklu, bu iktidara boyun eğmediği için cezaevlerinde tutulan arkadaşlarımız, hepsi özgürleşecekler' sözleriyle devam etti. Baş 'Özgürlük yürüyüşümüz büyüyerek, güçlenerek devam eden bir yürüyüştür. İnanıyoruz cumhuriyetin 2. yüzyılı eşitliğin ve özgürlüğün yüzyılı olacak' diyen baş sözlerini gezinin ünlü sloganı 'Bu daha başlangıç' diyerek tamamladı. 

Baş, 25 gündür adım adım Can Atalay’a özgürlük istediklerini belirterek bugüne dek yürüyüşe destek veren kurum temsilcilerine de teşekkür etti.