TİP, zamları protesto etti: Vergiler tabana değil, tavana yayılsın

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, son dönemde vergilerde ve harçlarda yapılan zamlara karşı İstanbul Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde protesto etti. Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek, seçimler bittikten sonra tuvalet kağıdından ekmeğe zam geldiğine dikkat çekti.
TİP, zamları protesto etti: Vergiler tabana değil, tavana yayılsın
2023-07-11 01:49:15   Güncelleme: 2023-07-11 01:49:15     ©ANKA

Temel yaşam ihtiyaç malzemeleri; gıda ve hijyen ürünlerine yapılan zamlara, 'Saray harcıyor, halk ödüyor' sloganlarıyla tepki gösteren TİP üyeleri; zamların geri alınmasının yanı sıra servet vergisi uygulanmasını istedi. 

'Her yeni güne daha da yoksullaşarak başlıyoruz'

Zamların geri alınması gerektiğine değinen Akyürek yaptığı açıklamada; asgari ücrete yapılan zam oranının hiçbir gidere yetemeyeceğini belirterek şu sözleri kaydetti:

'Maaşlara yapılan artışlar daha elimize geçmeden buharlaştı. Her yeni güne daha da yoksullaşarak başlıyoruz. En temel yaşamsal ihtiyaç malzemeleri; gıda ve hijyen ürünleri dahi bizler için lüks hâline geldi. Büyük sermaye gruplarına sürekli vergi afları, kıyak ihaleler sağlanırken akaryakıt istasyonları vergi dairesine, cep telefonları dört farklı vergi kalemiyle mobil vergi dairesine çevrildi. Kullanmadığımız havalimanlarının, köprülerin, yolların vergileri her gün cebimizden çıkmaya devam ediyor. Asgari ücrete dahi vergi uygulayan sistem yüzünden çocuklarımız sağlıklı beslenemiyor, bizlere şükretme fetvaları verilirken bir avuç asalak zenginliğine zenginlik katmaya devam ediyor. Geldiğimiz noktada çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını sağlamak imkânsız hâle gelmiştir. 

Üniversite öğrencisi kardeşlerimiz yarı zamanlı öğrenci, tam zamanlı çalışan olarak hayatlarının en güzel günlerini köle gibi yaşamak zorunda bırakılmıştır. Emekli maaşları bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının yarısına düşmüştür. Ülkemiz, dünya çalışma saatleri ortalamasında en üst sıralarda yer alıp emek sömürüsünde rekorlar kırarken gelir adaletsizliği ise değil her geçen gün, her saat başı artmakta, bizler her sabah daha da yoksullaştığımız bir ülkeye uyanmaktayız. Unutmamalıyız ki ülkemizi emeğiyle var edenler bizleriz.

''Örgütlü milyonlar olarak haklarımıza sahip çıkmalıyız''

Zam furyasına, iş yerinde yaşadığımız sıkıntılara, işsizliğe, geleceksizliğe karşı bir araya gelmek zorundayız, onlar bir avuç ama örgütlü biz de milyonlar olarak emeğimize ve haklarımıza sahip çıkmalıyız. İnsanca bir yaşam, bir arada vereceğimiz mücadele ile mümkün ve kaçınılmaz olacaktır. Türkiye İşçi Partisi, yani emeğiyle geçinenlerin partisi, senin partin üzerimizden kene gibi semiren asalak sürüsüyle mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor ve edecek gel bu mücadeleyi birlikte verelim bizden çaldıklarını birlikte geri alalım. Zamlar geri alınsın. Servet vergisi uygulansın. Vergiler tabana değil, tavana yayılsın.'