TİSK Başkanı: Emekli ve normal çalışan arasındaki SGK prim farkı giderilecek

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Meclis'e bu ay gelmesi beklenen EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Akkol, 'İşletmelerin büyümesi önemli. EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var' dedi.
TİSK Başkanı: Emekli ve normal çalışan arasındaki SGK prim farkı giderilecek
2022-12-01 19:18:50   Güncelleme: 2022-12-01 19:18:50    
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.
Akkol, EYT ile ilgili iki konuda işverenle hükümetin mutabakata vardığını açıkladı.
Akkol'un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:
 
'İşletmelerin büyümesi önemli. EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var. İşverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı çalışmayı bakanımıza sunduk. Biri, emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Yüzde 80'in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini bakan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin) az evvel paylaştı.'

Kıdem tazminatına kredi desteği

Çok sayıda kişinin aynı anda emekli olması halinde, diğer çalışanların mağdur olmaması konusunu da gündeme aldıklarını belirten Akkol, 'Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi. Üçüncü konu kritik sektörlerde yüzlerce kişinin emekli olması durumunda sorunlar oluyor. Ülke olarak çalışma arkadaşlarımızı mağdur etmeden planlama dahilinde emeklilikleri organize ediyor olmamız gerekiyor' dedi.

'Elimizi taşın altına koyacağız'

Asgari ücretle ilgili konuşan Akkol, 'Ortak mutabakat devam etmeli. İşçi tarafınını memnun olduğu, işverenleri koruyan dengeli bir ücret için elimizi taşın altına koyacağız' dedi.
Vehaber Menu