Trafikte biz de varız eylemi!

Bisikletli Ulaşım Platformu (BUP) Facebook'ta bisiklet sürücülerinin haklarını araç sürücülerine hatırlatmak için eylem etkinliği oluşturdu.
Trafikte biz de varız eylemi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Bisikletli Ulaşım Platformu'nun, bisiklet sürücülerinin haklarını, araç sürücülerine hatırlatmak için Facebook'ta oluşturduğu etkinliğin açıklamasında şu sözlere yer verildi;

''Bu etkinlik, yarı farkındalık eylemi, yarı farkındalık sürüşüdür. Haklarımızı araç sürücülerine hatırlatmak için Avrupa yakasında Beşiktaş ve Şişli'de, Anadolu yakasında da Kadıköy'de merkezi noktalarda bulunan trafik ışıklarında araçlar kırmızı ışıkta beklerken "Sağ Şerit Yasal Hakkımız! Trafikte Biz de Varız!" yazılı büyük pankart açacağız ve aynı zamanda şoförlere bisikletlilerin trafikteki haklarını belirten bilgilendirici broşürler dağıtacağız.

Tüm BUP gönüllüleri ve tüm bisikletliler davetlidir.

25 Temmuz Cumartesi günü programı :
13:00 : Beşiktaş'ta Barbaros Meydanında (Üsküdar İskelesi karşısında) buluşma ve aşağıda belirtilen noktalara sürüş.
15:10 : Beşiktaş'tan Kadıköy'e geçiş ve Kadıköy'de belirlenen noktalara sürüş.
17:15 : Göztepe Parkında etkinliğin sona ermesi (dileyenler 17:30'da Göztepe Parkından başlayacak olan Critical Mass etkinliğine katılabilir.)

SÜRÜŞ GÜZERGAHI :
Beşiktaş, Dolmabahçe, Kabataş, Tarlabaşı, Taksim, Osmanbey, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Barbaros Bulvarı, Beşiktaş, (15:15 vapuruyla Kadıköy'e geçiş), Altıyol, Minibüs Caddesi, Bağdat Caddesi.

Broşürlerin dağıtılması planlanan trafik ışıklarının konumları :
Beşiktaş Meydanı, Dolmabahçe Kavşağı, Kabataş Tramvay Durakları, Tarlabaşı, Harbiye Kavşağı, Osmanbey Kavşağı, Mecidiyeköy Kavşağı, Barbaros Bulvarı, Kadıköy Meydanı, Altıyol, Minibüs Caddesi Ziverbey, Bağdat Caddesi Kızıltoprak, Suadiye, Göztepe.
(Her trafik ışığında yaklaşık 5 dk. kalmayı planlıyoruz.)

NOT : Bu bir trafiği bloke etme veya yaya geçidini işgal etme eylemi değildir. Araçlara kırmızı yandığı andan itibaren araçlara doğru pankart açacağız ve dileyen sürücülere el broşürü dağıtacağız. Her trafik ışığında bu işlem bir kaç kez tekrarlanacaktır. Pankart tutma ve broşür dağıtma işini dönüşümlü olarak tüm katılımcılar gerçekleştirebilir.''

Vehaber Menu