TÜGİAD: Lanetlemek yetmez, sorumlu ortaya çıkarılmalı!

Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkezinde, 1 km çapındaki bir dairenin içinde gerçekleştirilen iki terör saldırısını lanetlemekten başka bir şey yapamadıklarını belirten TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı; 'Hükümetimiz, elindeki tüm istihbarat olanaklarını kull
TÜGİAD: Lanetlemek yetmez, sorumlu ortaya çıkarılmalı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında bir açıklama yaparak saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınları ve Türk halkına başsağlığı diledi. Saldırıda yaralananlara acil şifalar dileyen Çuhacı, hükümeti gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak aksiyon almaya davet etti. TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı'nın açıklaması şöyle:
“Türkiye'nin başkenti Ankara'da son 1 ay içinde iki büyük terör saldırısında yüzlerce insanımızı kaybettik. Özellikle son iki saldırının Ankara'nın kalbinde, Türkiye'nin yönetildiği Başbakanlık binasına çok yakın bir noktada gerçekleştirilmesi çok anlamlı ve üzücüdür. Son iki saldırı 1 km'lik bir dairenin içinde gerçekleştirilmiştir. Burada bir mesaj verilmektedir… Saldırıdan önce bombalı saldırı gerçekleştirileceğine dair istihbaratlar gelmiştir. Saldıranın kim olduğunu bilmiyoruz. Ancak saldıranların kim olduğundan çok arkasındaki güç önemlidir. Hükümetimiz elindeki tüm istihbarat olanaklarını kullanarak, bu terör saldırısını gerçekleştirenleri ve onların ipini elinde tutanları ortaya çıkartarak cezalandırmalıdır. Bizler hiç bir işe yaramayan terörü lanetleme açıklamaları yapmak istemiyoruz artık. Gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekse ülkemizi ziyaret eden dostlarımız güvenlik içinde yaşamak hakkına sahiptir ve bu hakkı onların elinden almak için bu saldırıları gerçekleştiren herkes bunun sonuçlarına katlanmalıdır. Türkiye ile bu konuda istihbarat paylaşımı yapmayan tüm ülkeleri suça ortak kabul ediyoruz. Türk halkı, bu saldırılarla hedeflenen iç çatışma ortamına bugüne kadar yenik düşmemiştir. Bu olgunluğu bundan sonra da göstererek karanlık güçlerin oyununa gelmeyecek, birlik ve beraberliğini bozmayacaktır. Bu vesileyle saldırıyı bir kez daha lanetliyor; saldırıda yaşamını yitiren canlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı; yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.”


TÜGİAD hakkında
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.
Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.
G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.
1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.
Türkiye genelinde 115'i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.
Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.
Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

TÜGİAD Başkanları
1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ,
1994 - 1998 Sn. Murat BEKDİK
1998 - 1999 Sn. Hamdi AKIN
1999 - 2002 Sn. Muharrem YILMAZ
2002 - 2004 Sn. Hayati KAYA
2004 - 2008 Sn. Murat SARAYLI
2008 - 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK
2010 - 2012 Sn. Murat ÇOSKUNKAN
2012 – 2015 Sn. Ali YÜCELEN
2015 - …..    Sn. Rahmi Çuhacı
 

Vehaber Menu