Tunç Soyer, bazı projelere iktidar partilileri tarafından onay verilmemesine sitem etti: İzmir düşman toprağı değildir!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iktidar tarafından onay verilmeyen, engellenen projelere tepki gösterdi. 'Hizmetin nasıl olup da bu kadar siyasete alet edilebildiği bir noktaya geldik' diyen Soyer, 'İcraatlarımızın sekteye uğratılmasını kabul etmiyoruz' diyerek, bekletilen imzalar nedeniyle ortaya çıkan kamu zararlarının hesabının sorulmasını istedi.
Tunç Soyer, bazı projelere iktidar partilileri tarafından onay verilmemesine sitem etti: İzmir düşman toprağı değildir!
2022-12-02 14:45:12   Güncelleme: 2022-12-02 14:45:12    

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki günkü toplantısında 2023 bütçesi görüşüldü. 25 milyon 900 milyon TL’li bütçenin onaylandığı toplantıda konuşan Tunç Soyer, 'İzmir bizim için bir kavga konusu değildir. Çözüm meydanıdır. İzmir’in refahını büyütmek ve bu refahın adil paylaşımını sağlamak istiyoruz' dedi. Soyer, proje, kredi ve tahsis talepleri konusunda çıkarılan engelleri de açıkladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, verilmeyen onaylar ve bekletilen imzalar nedeniyle ortaya çıkan kamu zararlarının incelenmesi ve sorumlulardan hesap sorulmasını isteyen Soyer, şunları söyledi:

'100. yılını geride bırakan Cumhuriyetin savcılarını ve hâkimleri göreve davet ediyorum. İzmirlilerin hakkı olan çok sayıda icraatımızın sekteye uğratılmasını asla kabul etmiyoruz. Çünkü atmadığınız, beklettiğiniz her imza ya bir kamu zararı ya da kamuya zarar üretmektedir. Veyahut her ikisine birden neden olmaktadır. Vatandaşın aleyhine siyaset yapamazsınız. Şunu lütfen unutmayın. İzmir düşman toprağı değildir. İzmirliye bunlar reva görülemez. İzmir, bu ülkenin 81 ilinden biridir. Ayrılmaz bir parçasıdır.'