Tunç Soyer: Hilton Oteli'ni depremzedelerimizin kullanımına açıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ata Holding ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını duyurarak, Hilton Oteli'nin depremzedelerin kullanımına açılacağını bildirdi.
Tunç Soyer: Hilton Oteli'ni depremzedelerimizin kullanımına açıyoruz
2023-02-14 18:47:45   Güncelleme: 2023-02-14 18:47:45    

Pazartesi (6 Şubat) sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde, saat 13.24'te de Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden depremin ardından bölgeyi terk eden depremzedeler yurdun çeşitli illerine yerleştirilmeye başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, belediyenin yüzde 23,5 ortağı olduğu Hilton Oteli'nin de depremzedelere açıldığını duyurdu. Başkan Soyer, 'Ata Holding ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı, otel geçici konaklamaya açılacak' diyen Soyer'in paylaşımı şöyle:

'Hilton Oteli'ni depremzedelerimizin kullanımına açıyoruz. Yüzde 23,5 ortağı olduğumuz Hilton Oteli binası için büyük ortak Ata Holding ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Teknik inceleme ve düzenlemenin ardından otel geçici konaklamaya açılacak.'