Turistler rahatsız oluyor diye Suriyelileri bahçeye kapadılar!

Bodrum'da turistler 'rahatsız oluyor' denilerek ilçedeki 400'e yakın kişi okul bahçesine kapatıldı! Uygulama 'Mülteciler Mardin'deki çadır kentlere gönderilecek' şeklinde savunuldu.
Turistler rahatsız oluyor diye Suriyelileri bahçeye kapadılar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Muğla Bodrum'a gelen turistler "rahatsız olduğu" nedeniyle ilçedeki Suriyeliler toplanarak okul bahçesine kapatıldı! Okul bahçesinde tutulan insanların Mardin'deki çadır kentlere gönderileceği bildirildi.

Aralarında Myanmar, Irak, Filistin ve Afganistan uyruklu kaçakların da bulunduğu çoğunluğu Suriyeli 400 kişi, çarşı merkezindeki Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde bekletiliyor. Yarından itibaren de şehrin girişindeki kontrollerde göçmenlerin kente girişine izin verilmeyeceği ifade edildi.


 Bodrum'da can yeleği satışları arttı. Avrupa'ya açılmak için Bodrum'a gelen mültecilerin satın aldığı belirtildi. Bodrum'da son olarak 6 mülteci denizde hayatını kaybetmişti.

Can yeleği satan Birdal Kayhanoğlu isimli yurttaş, "Can yelekleri satın alan müşterilerin büyük bölümü Suriyeli, son bir haftada 150’ye yakın can yeleği sattık. Tanesini 45-50 TL’den veriyoruz. Sadece biz değil, son bir ayda talep artınca çarşı merkezindeki diğer marketler de can yelekleri getirip satmaya başladı" bilgisi verdi. İrfan Bozkurt da "Daha önce can yeleklerine böyle bir talep yoktu. Talep oldukça satmaya başladık. Müşterilerimizin çoğu Suriyeli. Can yeleklerini alacak kişinin kilo ve yaşına göre veriyoruz" diye konuştu.

Vehaber Menu