Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Hakan Kutlu ve Erol Bulut'a teşekkür

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'de Gaziantep FK ile Kasımpaşa arasında oynanan maçın uzatma süresiyle ilgili yapılan hata hakkında makul açıklamalarda bulunan iki takımın teknik direktörüne teşekkür etti.
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Hakan Kutlu ve Erol Bulut'a teşekkür
2021-11-06 17:05:45   Güncelleme: 2021-11-06 17:05:45    

TFF'nin internet sitesinde yayımlanan teşekkür mesajında, 'Gaziantep FK-Kasımpaşa maçında uzatma süresiyle ilgili hakemlik açısından önemli bir şanssızlık yaşanmıştır.' denilerek, şu ifadelere yer verildi:

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olay ile ilgili, müsabaka sonrasında iki takım teknik direktörü Sayın Hakan Kutlu ve Sayın Erol Bulut, 'Böyle hatalar olabilir. Hakem de insan.' şeklindeki değerlendirmeleriyle örnek bir yaklaşım sergileyerek iyi niyet gösterisinde bulunmuşlardır. Türk hakemliğinin her kararda tartışma konusu yapıldığı bir ortamda, gösterdikleri tavır için iki kulübümüze ve hocalarına teşekkür eder, futbolumuzun marka değerine çok önemli katkı sağlayacak yapıcı davranışların artarak sürmesini temenni ederiz

Ne olmuştu?

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasındaki Gaziantep FK-Kasımpaşa karşılaşması, son düdüğün ardından, 4 dakika daha oynandı.

Kalyon Stadı'nda yapılan ve 2-0 ev sahibin üstünlüğüyle devam eden müsabakanın normal süresi sonunda hakem Halis Özkahya 9 dakikalık uzatma verdi. Maç, 90+5. dakikada Özkahya'nın yanlış son düdüğüyle tamamlandı ve takımlar soyunma odasına gitti.

Özkahya, yardımcı hakemlerin uyarısıyla maçı erken bitirdiğini anlayarak kalan 4 dakikanın tamamlanması için takımları sahaya çağırdı. Bir süre takımlar sahada ısındıktan sonra karşılaşma kalan 4 dakikanın oynanması için hakem atışıyla yeniden başladı.

Eksik sürenin oynanmasının ardından maç, Özkahya'nın ikinci bitiş düdüğüyle sona erdi.

Hakan Kutlu ve Erol Bulut’un açıklamaları

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, maçın ardından yaşanan olayla ilgili olarak, 'Evet bu bir hata ama biz de, hakem de insan. Böyle hatalar olabiliyor. 9 dakika gösterildi. Sonra 5. dakikada maçı bitirdi. Ne söyleyebilirim? Hepimiz insanız, biz de hata yapıyoruz. O da insan. Ufak bir hata yapmış olabilir, bugün iyi bir maç yönetti' demişti.

Kasımpaşa Teknik direktörü Hakan Kutlu da, 'Bazen hatalar olabiliyor. Hakem de maçın kronometresinde dakikayı yanlış görmüş, maçın bittiğini zannetmiş. Sonra bize yeniden maça çıkmamız gerektiğini söylediler, biz de çıktık. Olabiliyor böyle hatalar, üzerinde çok durmamak gerekiyor. Bizler de hata yapabiliyoruz, hakem de bir hata yapmış' diye konuşmuştu.

Vehaber Menu