'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 115 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.
'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 115 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı
2023-02-16 03:02:13   Güncelleme: 2023-02-16 03:02:13    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telefonla katıldığı 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 03.00 itibarıyla toplanan bağış miktarı 115,1 milyar liraya ulaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da telefonla bağlandığı Türkiye Tek Yürek kampanyasına, ülke genelinden çok sayıda iş insanı, sanatçı, siyasetçi, STK yetkilisi ve bürokratlar katıldı.
Kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaparken, Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank 7 milyar lira, Turkcell 3,5 milyar lira, Cengiz Holding 2,5 milyar lira, Türk Telekom, TMSF, Borsa İstanbul Grubu ile Türkiye Sigorta 2'şer milyar lira bağışladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bağışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına bir maaşını daha bağışladığını söyledi.
Kılıçdaroğlu, ''İmkanım dahilinde bir maaşımı daha bağışlamak istiyorum. Sizlere teşekkür ediyorum bu kampanya dolayısıyla. Başarılar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Hepimize sabır diliyorum' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve eşi birer maaşını bağışladı

'Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını'na telefonla bağlanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremlerde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu. Akşener, şöyle devam etti:


'Türk milletine Allah başka acılar göstermesin. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için diyerek ben ve eşim birer maaşımızı bağışlıyoruz. İnşallah bundan sonra da yardımlarımız sürecek. Tekrar söylüyorum, Allah böyle bir acı yaşatmasın. Ölmüşlerimize rahmet, kalanlarımıza sağlık diliyorum. Çok çok güzel bu yayın için de sizlere teşekkür ediyorum.'

Tansu Çiller 1 milyon lira bağışladı

Eski başbakanlardan Tansu Çiller de kampanyaya 1 milyon lira bağışlayarak destekte bulundu.
Büyük bir acı yaşandığını vurgulayan Çiller, 'Bugün bütün siyasi kimliklerimden arınarak bir eski başbakan vesaire değil, bir kadın ve bir anne olarak konuşmak istedim. Milletimizin çözüm üretebilmesi o kadar etkileyici ve o kadar güçlü ki. Bu güçle, bu birliktelikle bizim bunu aşacağımıza inanıyorum, görüyorum, hissediyorum. Bu, milletimizin özünde var, kültüründe var. Bu birlikten doğacak güç benim umudum oldu. Umarım milletimin de umudu olacak. Teşekkür ederim' şeklinde konuştu.

Muharrem İnce: Ben de bir maaşımı bu kampanyaya bağışlıyorum

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'den de bağış geldi.
1 maaşını kampanyaya bağışlayan İnce, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

'Şu an Hatay Samandağ'dayım. Türkiye Tek Yürek yayınına, burada telefonlar iyi çekmediği için bağlanamadım. Ben de bir maaşımı bu kampanyaya bağışlıyorum. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.'

TBMM Başkanı Şentop: Bu kampanya kapsamında bir maaşımı daha bağışlıyorum'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, geçen hafta deprem bölgesi için bağışladığı 3 maaşına ek olarak, 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına da bir maaşını bağışladığını açıkladı.

Haluk Levent: TV'ye bağlanmak istedim ama olmadı, 500 bin TL bağış açıklıyorum

Ahbap Derneği'nin kurucusu sanatçı Haluk Levent sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 500 bin TL bağış açıkladığını bildirdi.
Levent paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
'TV'ye bağlanmak istedim ama olmadı. Yıllarca beraber çalıştığımız eskisinden yeni yöneticisine kadar görüştüğüm, bildiğim hatta yangınlarda sellerde özverili çalışmalarına tanık olduğum AFAD emekçileri geldi aklıma. Onlara selam olsun. Ben de 500 bin TL bağış açıklıyorum.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü