Türkiye, YPG'ye katılan İngilizlere tepki gösterdi! Haçlılar...

Türk yetkililer YPG'ye katılan İngiliz gönüllüler için ''casuslar, Haçlılar, teröristler'' ifadelerini kullandı.
Türkiye, YPG'ye katılan İngilizlere tepki gösterdi! Haçlılar...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Türk yetkililer, IŞİD'e karşı savaşmak üzere YPG'ye katılan İngiliz gönüllüleri ''Haçlılar'' olarak niteleyerek onları ''terörist'' olarak tanımladıklarını ve gerektiğinde öldüreceklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın sözcüsü Yunus Akbaba, Türkiye'nin NATO müttefikleri de dahil olmak üzere diğer batı ülkelerden gelenlere de aynı muameleyi uygulayacaklarını dile getirdi.

YPG'nin Türkiye'de yasaklanmış bir grup olduğu söyleyen Akbaba, ''Bu terörist grupla ve onun bayrağı altında savaşan her kim varsa terörist kabul edilecektir.'' şeklinde konuştu.

Middle East Eye'a konuşan Akbaba, ''Onların bu gruplara katılımını engellemek geldikleri ülkelerin sorumluluğudur.'' şeklinde sözlerine devam ederken müttefik ülkelerin vatandaşı olup olmadıklarına bakmaksızın YPG bayrağı altında savaşan herkese çatışmalar sırasında karşı karşıya gelinmesi durumunda Türk ordusunun ateş açacağını belirtti.

Telegraph'a konuşan YPG'li İngiliz gönüllü Macer Gifford, birçoğunun eskiden Irak ve Afganistan'daki görevliler olduğunu aralarında ''solcu ve hümanistlerin'' de bulunduğunu dile getirdi.

Gifford, Türkiye NATO üyesi olduğu için, Türk askerleriyle savaşmayacağını söyledi.

Gifford, ''Biz kelimenin herhangi bir tanımı gereği terörist değiliz.'' şeklinde sözlerine devam etti.

Middle East Eye'a konuşan AKP'li vekil Yasin Aktay, ''İslam topraklarının kalbinde seküler ve batı yanlısı bir Kürt devletinin kurulacağı düşüncesinin bir ilüzyon olduğunu'' söyledi.

Aktay, YPG'ye katılan Batılı gönüllüler hakkında da ''Haçlı düşüncesine sahip olduklarını'' ve ''Batı ajanları olabileceklerini'' dile getirdi.

Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı YPG saflarında savaşan en az 6 İngiltere vatandaşı olduğu biliniyor.

Ankara'dan gelen açıklamalar, NATO üyesi Türk askerinin İngiltere vatandaşlarına ateş açabileceği sinyalini veriyor.

Haftasonu Türkiye tarafından açılan topçu ateşinin İngiltere vatandaşı gönüllülerin de bulunduğu mevzilerin çok yakınına düştüğü tahmin ediliyor.

Daily Telegraph'a konuşan bir YPG sözcüsü de, ''Her ne kadar birlikleri cephe hattında bulunsa da hepsinin durumu iyi'' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü