Türkiye’de kaçak ürün sayısı arttı

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce Türkiye’ye kaçak yollardan ticari eşya sokulacağı ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.
Türkiye’de kaçak ürün sayısı arttı
2019-04-27 15:11:55   Güncelleme: 2019-04-27 15:11:55    

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol ve Operasyon Dairesi koordinasyonunda takibe alınan araçlardan birinin Hamzabeyli Gümrük Kapısı’ndan Sarp Gümrük Kapısı’na transit olarak geçeceği öğrenildi. Araç Takip Sistemi ile uydu üzerinden izlenen aracın güzergah dışı olarak İstanbul’da bir depoya girdiği tespit edildi. Takip altındaki tır tekrar güzergahına döndüğünde mobil ekiplerce Kocaeli’de durduruldu. Yapılan aramada, araçta olduğu beyan edilen şemsiyelerin bulunmadığı, yük olarak kumaş kırpıntılarının olduğu görüldü.

Bu esnada aracın girdiği depoyu gözlem altında tutan ekipler, buradan çıkan bir kamyonu takibe başladı. Alınan mahkeme kararına istinaden kamyonun İstanbul’daki varış noktasında yapılan aramada, gümrüklenmiş değeri yaklaşık 2,5 milyon lira olan 31 bin 400 şemsiye ele geçirildi.  Tır şoförü ve organizatör dahil 4 kişi gözaltına alındı.

GAZİANTEP’DE 25 TON KAÇAK NARGİLE TÜTÜNÜ ELE GEÇİRİLDİ

 

Gümrük Muhafaza Ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 3 milyon lira değerinde 25 ton kaçak nargile tütünü ele geçirildi. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezinde Türkiye'den transit olarak geçen ve riskli eşya taşıyan araçlar Araç Takip Sistemi (ATS) üzerinden 7 gün 24 saat esasına göre on-line olarak takip ediliyor.

Gerçekleştirilen takip esnasında nargile tütünü taşıyan bir araç riskli bulunarak gümrük muhafaza ekiplerince takibe alındı. Söz konusu araç Adana Şanlıurfa otoban yolu üzerinde iken Araç Takip Sistemi üzerinden 'cihaz söküldü' uyarısı alındı. Bunun üzerine Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Kaçakçılıkla Mücadele Mobil Ekiplerine bilgi verildi. Mobil ekiplerce Araç Takip Sistemi cihazının uydu üzerinden son sinyal verdiği noktaya gidildiğinde, söz konusu araçta bulunan takip cihazının araçtan sökülerek yol kenarında bulunan otoban demirlerine yapıştırıldığı ve aracın orada bulunmadığı tespit edildi.

Kolluk kuvvetleri ile müşterek yapılan araştırmada Plaka Tanımlama Sisteminden (PTS) söz konusu aracın geçmiş kayıtları incelendi. Aracın en son giriş çıkış yaptığı yerin bilgisi alındı. Tespit edilen adreste Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından araç bulundu. Bulunan aracın gümrük güvenlik mührünün açıldığı ve araç dorsesinde herhangi bir eşya bulunmadığı görüldü. Bunun üzerine gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları neticesinde belirlenen başka bir adreste yapılan aramada piyasa değeri 3 milyon lira olan 25 ton kaçak nargile tütünü ele geçirildi.

SİİRT’TE 38 ADET GÜMRÜK KAÇAĞI LASTİK ELE GEÇİRİLDİ

 

Siirt genelinde yapılan uygulamalarda değişik markalarda ve çeşitli ebatlarda 38 adet gümrük kaçağı lastik ele geçirildi.  Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kaçakçılık suçlarının önlenmesine yönelik il genelinde yapılan uygulamalarda çeşitli ebatlarda gümrük kaçağı 38 araç lastiği ele geçirildiği belirtildi.

GAZİ ANTEP’TE GÜMRÜK KAÇAĞI KOZMETİK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

Gaziantep’te düzenlenen operasyonda gümrük kaçağı 198 bin 525 kozmetik ürünü ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Şahinbey ilçesinde gümrük kaçağı ürün satışı yapıldığını belirlediği iş yerine operasyon düzenledi.  Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.  Aramada muhtelif markalarda gümrük kaçağı 198 bin 525 kozmetik ürünü bulundu.