Türkiye'de salgın büyüyor! ABD'de artan vakalar nedeniyle maske zorunluluğu

ABD'nin en az dört eyaletindeki hastaneler koronavirüs, mevsimsel grip ve diğer solunum yolu hastalıkları vakalarındaki artış nedeniyle maske takma zorunluluğunu yeniden getirdi.
Türkiye'de salgın büyüyor! ABD'de artan vakalar nedeniyle maske zorunluluğu
2024-01-07 13:27:06   Güncelleme: 2024-01-07 13:27:06    

New York, Kaliforniya, İllinois ve Massachusetts'teki hastaneler maske takma zorunluluğunu getirdi.

ABD'deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) verileri, 17 ile 23 Aralık 2023 arasında ABD genelinde koronavirüs nedeniyle 29 binden fazla kişinin hastaneye yattığını ve bu tarihten bir önceki haftaya göre yüzde 16'dan fazla artış olduğunu gösterdi.

Aynı dönemde ABD genelinde 14 bin 700'den fazla kişi grip nedeniyle hastaneye yattı.

Son zamanlarda artan grip, koronavirüs, soğuk algınlığı ve influenza vakaları ile ilgili uzmanlar salgın uyarısında bulunuyor. Bu dönemde maske takmanın da öneminden bahseden Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay 'Bir salgından söz etmemiz mümkün.' şeklinde konuştu.

Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, son dönemde acil servislerde yaşanan yoğunluğa dikkat çekerek ‘salgın’ uyarısında bulundu. Özellikle maske kullanımının azalmasıyla birlikte hastaların benzer şikayetlerle başvurduğunu belirten Aksay, 'Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz. Son dönemlerde baktığımız hastalarımızın büyük çoğunluğu burun akıntısı, yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle geliyor' ifadelerini kullandı.