'Türkiye'de şu an 300 bin Afganistanlı göçmen var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'nin ana muhalefeti hep şunu söyledi; 'Afganistan'dan Türkiye'ye 1.5 mlyon düzensiz göç oldu.' Bu rakamların hepsi yalandır. Türkiye'ye Afganistan'dan böyle bir göç olmamıştır. 300 bin Afganistanlı göçmen var' dedi.
'Türkiye'de şu an 300 bin Afganistanlı göçmen var'
2021-08-20 14:02:31   Güncelleme: 2021-08-20 14:02:31    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.
- Başta Batı dünyası olmak üzere gerek İslam dünyası, özellikle buraya (Afganistan) gerekli olan ihtimamı göstermemiştir.
- Taliban'la zaman zaman bizim de görüşmelerimiz oldu. Bundan sonraki sürece ilişkin bu tür görüşmeleri yapabileceğimizi söyledik. Türkiye'nin ana muhalefeti hep şunu söyledi; 'Afganistan'dan Türkiye'ye 1.5 milyon düzensiz göç oldu.' Bu rakamların hepsi yalandır. Türkiye'ye Afganistan'dan böyle bir göç olmamıştır. 300 bin Afganistanlı göçmen var.
- Taliban'la görüşmeler noktasında, hatta şahsıma bu soru sorulduğunda söyledim. Biz gerekirse Taliban'la da görüşmeler yapabiliriz. Ortada bir gerçek var. Bu konuyla ilgili kapı çalındığında kapımızı açar, görüşmeleri yaparız. Afganistan halkı bizim Müslüman kardeşlerimizdir. Kapıyı kapatacak değiliz.