Türkiye'de yaşayan kadınlara hakaret eden Afganlı hakkında soruşturma

Kendisini Afgan gazeteci Sunatullah Saadat olarak tanıtan kişi hakkında Twitter'da yayınlanan videosu nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan soruşturma başlatıldı.
Türkiye'de yaşayan kadınlara hakaret eden Afganlı hakkında soruşturma
2021-08-10 12:25:52   Güncelleme: 2021-08-10 12:25:52     DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 'Bazı haber ve sosyal medya sitelerinde yabancı uyruklu bir gazeteciye ait olduğu iddia edilen şahsın, yayınladığı videonun suç ve suç unsuru içerdiği' belirtildi. Saadat hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan' Re'sen soruşturma başlatıldı.

Söz konusu kişi Twitter’da yayınlanan videosunda, 'Sen bize diyorsun ki, ‘Geride kalan, eğitimsiz’. Gece gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? 5-10 lira için hangi işi yapmıyorlar! Google'a yaz, ne çıkıyor? Çıplak karılar çıkıyor. Bizim ülkemizi savaşla bozmuşlarsa sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar. Bin tane cami var Türkiye'de, namaz kılan var mı? Niye bu kadar ayrımcılık ya!' demişti.

‘Çok özür dilerim’

Saadat, Hürriyet’ten Musa Kesler'e verdiği röportajda, 'İnsan bazen duygulanıp, sinirlenip saçma sapan konuşuyor. Sonra da pişman oluyor. Ben de çok pişman oldum. Kendi duygularımı ve gördüklerimi söyledim. Ama anlıyorum hata etmişim. Üzgünüm ve çok özür dilerim' dedi.

Afganistan’dan kaçak yollarla Türkiye’ye geldiğini ve bir sene kaldığını söyleyen Saadat, '4-5 ay önce Türkiye’den ayrıldım. Şimdi Özbekistan’dayım. Artık Türkiye’ye de dönemem' dedi.

Saadat, videodan sonra 'hakaret ve tehdit' içerikli 20-30 bin mesaj aldığını söyledi.

Twitter’da '#SığınmacılarSınırDışıEdilecek' etiketiyle Saadat’ın açıklamalarına tepki gösterildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü