Üç Müslümanı öldüren zanlıya idam talebi!

3 Müslüman genci öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlının idam cezası talebiyle yargılanacağı belirtildi.
Üç Müslümanı öldüren zanlıya idam talebi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kuzey Carolina Bölge Savcılığı, Chapel Hill kasabasında 10 Şubat’ta 3 Müslüman genci öldürmekten hakkında birinci derece cinayet ve meskun mahalde silah kullanma suçlamalarıyla üç dava açılan Craig Hicks (46) için idam cezası talebinde bulunacak.

Durham County Bölge Savcısı Roger Echols, yaptığı açıklamada, Müslüman gençlerin zanlısı Hicks hakkında idam cezası davası açılacağını duyurdu.

Bu arada, Müslüman gençlerin öldürülmesiyle ilgili Federal Soruşturma Bürosu (FBI) incelemelerini yürütürken, soruşturmada, Hicks’in gerçekleştirdiği cinayetlerin nefret suçu olup olmadığına yoğunlaşıldı.

Ne olmuştu?

ABD’de Kuzey Carolina eyaletine bağlı Chapel Hill kentinde 10 Ocak günü Müslüman bir aileden üç genç, evlerinde vurularak öldürüldü.

Teslim olan ve cinayetleri işlediğini kabul eden 46 yaşındaki komşu Craig Stephen Hicks’in cinayeti kurbanlar Müslüman olduğu için işlediği iddia edildi.

Komşular ve Hicks’in ailesi cinayet nedeni olarak park yeri hakkında yaşanan bir tartışmaya işaret ederken, kurbanların ailesi ölümlerin nedeninin çocuklarının Müslüman olması olduğunu söyledi.

Öldürülenler 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat ile eşi 21 yaşındaki Yusor Muhammed ve Muhammed’in kardeşi 19 yaşındaki Razan.

ABD Başkanı Barack Obama, Chapel Hill’de öldürülen 3 Müslüman genç için “ABD’de hiçkimse, kim olduğu, nasıl göründüğü veya inancı nedeniyle hedef alınmamalı” demişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü