Üç yıldır gözlerini kapatamıyor!

Lamellar ichthyosis hastalığında bebek çatlak ve pelteli bir ciltle doğuyor.
Üç yıldır gözlerini kapatamıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Zeeshan Zee Younas, lamellar ichthyosis hastası. Bu hastalıkta bebek doğum esnasında çatlak ve pelteli bir ciltle doğuyor. Zamanla kıvrım bölgeleri de dahil tüm vücut soyulmaya başlıyor.Alt göz kapağının aşağıya doğru sarktığı durumlar da mevcut.

Bazı merkezler bu deri hastalığına doğum öncesi tanı koyabiliyor. Zeeshan İzlanda'da yaşıyor. Anne ve babası Zeeshan'ın dünyaya geleceği haberiyle birlikte down sendromlu doğacağını da duymuşlar. Doktorların bu tahmini tutmamış ancak yeni doğan bebeklerinin cildini gören Nafis ve Farhana çifti ilk anda korkmuşlar. "Ağlamıyordu cildi sertti ve çatlaklar vardı, çatlaklardan irine benzer sıvılar akıyordu" diye anlatıyor o anı Baba Nafis..

Doktorlar Zeeshan'ı özel bakım ünitesine almış.

Bugün 7 yaşında olan Zeeshan'ın bu ender görülen lamellar ichthyosis cilt hastalığıyla mücadelesi sürüyor.

Zeeshan'ın cildi o kadar sert ki, üç yıldır gözünü kapayamıyor.

Bebekliğinden beri bu hastalıkla pençeleşen Zeeshan hayatının ilk 3 yılında enfeksiyon kapma tehlikesi nedeniyle tamamen dış dünyadan soyutlanmış. Daha sonra ilk dışarı çıktığı zamanlardan insanlar Zeeshan'ın yandığını düşünmüşler. Aile insanlara çocuğun durumunu anlatmaktan bıkmış ve yandığını söylemeye başlamış.

Bugün hastalık Zeeshan'ın daha çok göz ve ağız çevresinde sorun yaratıyor. Her gün aralarından antibiyotikler, steroidler ve özel kremlerin de bulunduğu 25 farklı ilaç kullanıyor.

Aylık bin 500 sterlin kazanan aile Zeeshan'ın ilaç masraflarını ödemekte zorlanıyor.

ABD'de Zeeshan'ın hayatını kolaylaştırabilecek Mikro Silk Banyosu satılıyor. Oldukça pahalı olan ürün için internette bir kampanya başlatıldı. 6 bin sterline ulaşılması gerekiyor. Şu ana kadar bin 880 sterlin toplanmış.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü