UĞUR DÜNDAR: DARBE 1 KASIM'DA OLACAKTI...

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Uğur Dündar, 'FETÖ darbeyi 15 Temmuz gecesinde değil, 1 Kasım'da yapmayı planlamış. Ama iki kez öne çekmek zorunda kalmış' dedi.
Uğur Dündar: Darbe 1 Kasım'da olacaktı...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, darbe girişiminin 15 Temmuz'da değil ilk olarak 1 Kasım'da yapılmasının planlandığını ileri sürdü.

"İzinli günlerimde boş durmadım, istihbarat ve yargı çevrelerindeki güvenilir kaynaklardan, ilk kez duyacağınız çok çarpıcı bilgiler edindim" diyen Dündar, "Tarafsız kalemler 15 Temmuz'u yazdıklarında ortaya çıkacağından hiç kuşku duymadığım bu tarihi bilgileri hemen paylaşayım: FETÖ darbeyi 15 Temmuz gecesinde değil, 1 Kasım'da yapmayı planlamış. Ama iki kez öne çekmek zorunda kalmış!.. Evet yanlış okumadınız! Eğer her şey FETÖ'nün hesapladığı gibi yaşanmış olsa, kalkışma 1 Kasım gecesi sabaha karşı başlayacak ve büyük ihtimalle başarıyla sonuçlanacakmış!.. 

Peki neden telaşla öne çekilmiş?

Yakından tanıyanların anlattıklarına göre; hukuk kitaplarındaki savcı tanımının gerçek yaşamdaki örneklerinden biri olan İzmir Başsavcı Vekili Okan Bato'nun, aralarında yüksek rütbelilerin de bulunduğu çok sayıda FETÖ'cü subayı gözaltına alacağı duyulunca alelacele tarih değişikliğine gidilmiş!.. Bu kararda, Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'da geniş çaplı FETÖ tasfiyesi yapılacağı yorumları da etkin olmuş.

Kalkışma için 1 Kasım'dan vazgeçilerek,

“15-16 Temmuz gecesi sabah 03.00” belirlenmiş!

Ancak askeri birliklerdeki hareketliliğin fark edilmesi ve Savcı Bato'nun gözaltı operasyonunu gece yarısı başlatabileceği korkusu, bu saati daha da öne aldırmış!..