Uğur Kurt davası başladı!

Okmeydanı Cemevinde öldürülen Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.
Uğur Kurt davası başladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Okmeydanı Cemevinde polis kurşunuyla vurularak öldürülen Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması başladı. İlerihaber'den Rıfat Doğan'ın aktardığı bilgilere göre;

Güncelleme 10:30

Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan: Sanık polis babasıyla olay yeri incelemesine katılıyor. Sanık polisin olduğu araçta üç adet gaz bombası var. Bu tutanakta var. Onu kullanmıyor. Silahı kullanıyor.


Güncelleme 10:05

Sanık S.K.: Molotof araca geldi. Ateş topuna döndü. Korkmuştuk. Bende aractaydım. O ateşe elimi dokunduğum için elim yanmıştı. O anda panik haliyle arabadan indim. Dört kişiydik. Üç molotof atılmıştı. O panik haliyle havaya ateş ettim. Çok Üzgünüm böyle bir şeyin başıma geleceğini düşünemedim. Bir anneyi kocasız bir çocuğu babasız bırakmak istemezdim. Keşke zamanı geri getirebilseydik. Molotof kullanan biri bize doğru geliyordu. Aramızda 25 metre vardı. Ateş ettim ayağına doğru. Başka silah sesleri de duydum. ailesine şunu söylemek istiyorum: Bilerek isteyerek öldürmek istemedim. Bize bir zararı olmayan birini öldürmek gibi bir düşüncem yoktu. Böyle bir acıyı yaşatmak istemezdim.

Sanık polis olaydan dört ay önce Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde göreve başlamış.


Okmeydanı Cemevinde polis kurşunuyla vurularak öldürülen Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması başladı.

Duruşmaya CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Alevi Başkanı Ercan Geçmez ve Sami Elvan katıldı.

Kurt'u öldürdüğü belirlenen polis memuru S.K. "Olası kastla adam öldürmekten” 20-25 yıl arasında değişen hapis istemiyle yargılanıyor.

Sanık S.K. savunma yapıyor.