Ukrayna Büyükelçiliği: Türkiye’yi bizi desteklemeye çağırıyoruz

Putin, Ukrayna'nın Donbass bölgesinde özel askeri operasyona yetki verdi. Putin'in Donbass'a harekat emri vermesi sonrası ABD Başkanı Biden'dan açıklama geldi. Biden, 'Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir' dedi.
Ukrayna Büyükelçiliği: Türkiye’yi bizi desteklemeye çağırıyoruz
2022-02-24 07:57:55   Güncelleme: 2022-02-24 07:57:55    

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Donbass'a yönelik askeri operasyon başlattıklarını duyurdu ve Ukrayna ordusuna silahlarını bırakıp evlerine gitmelerini söyledi.

Reuters'da yer alan habere göre; Rusya devlet televizyonunda yayınlanan özel bir televizyon konuşmasında Putin, 'Rusya'nın modern Ukrayna'dan kaynaklanan tehditlere karşı kendisini savunmaktan başka çaresi kalmadığını' söyledi.

Putin, 'Rusya'nın NATO'nun genişletilmemesi konusunda bir uzlaşmaya varma girişimleri boşa çıkarıldı. İttifakın genişlemesiyle birlikte durum daha tehlikeli hale geliyor. Artık buna sessiz kalamayız' ifadelerini kullandı.

BBC'nin Kiev'deki muhabiri Paul Adams, kentte beş ila altı patlama sesi duyduğunu bildirdi. Adams, ülkenin başka yerlerinde de patlamalar olduğunu yönelik haberler geldiğini aktardı.

AFP haber ajansı da, Ukrayna'nın doğusundaki Mariupol şehrinde patlamalar duyulduğunu bildirdi.

Biden'dan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, gelişmeleri Beyaz Saray'dan takip ettiğini belirterek, 'Rusya'nın karşılaşacağı sonuçları perşembe günü açıklayacağım' açıklaması yaptı. Biden, bu sonuçlar için NATO ile işbirliği içinde hareket edeceğini söyledi.

ABD Başkanı, 'Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik ve kararlılıkla karşılık verecektir' dedi.

07:53

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkıyönetim ilan etti

Ukrayna Büyükelçiliği, Türkiye’den yardım istedi

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçiliği Twitter'da yaptığı paylaşımda, 'Rusya Federasyonu, Ukrayna’ya karşı bir savaş başlattı. Barışçıl Ukrayna şehirleri bombalanıyor' ifadelerini kullandı.

07:31

BM'den açıklama

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Putin'e Donbas'taki askerlerini geri çağırmaya çağrısı yaptı.


07:20

NATO ülkeleri bir araya gelecek

NATO Genel Sekreteri Jeans Stoltenberg, 'Rusya'nın saldırısını görüşmek üzere NATO ülkeleriyle bir araya geleceklerini' açıkladı.

07:13

Kiev Havaalanı'nda tüm uçuşlar durduruldu

Ukrayna Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kiev Havaalanı'ndaki tüm uçuşların iptal edildiğini, havaalanındaki tüm yolcuların ve personelin tahliye edildiğini duyurdu


07:05

Rusya BM Büyükelçisi: Bu bir savaş değil

Ukrayna'nın BM Büyükelçisi Sergiy Kyslytsya, Rusya'nın savaş ilan ettiğini ve bunu durdurmanın Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Rusya BM Büyükelçisi Vassily Nebizia ise, 'Bu bir savaş değil, askeri operasyon' açıklaması yaptı


07:02

Ukrayna: Barışçıl kentlere saldırılar sürüyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, 'Putin, Ukrayna'ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattı. Ukrayna'nın barışçıl kentlerinde saldırılar sürüyor' açıklaması yaptı.