Ukrayna'nın Rusya'ya düzenlediği saldırıda Sputnik muhabirinin 4 yaşındaki çocuğu öldü

Ukrayna ordusunun sınırdaki Rus bölgesi Belgorod'a düzenlediği İHA saldırısı, Sputnik Afganistan muhabiri Haybar Akifi ile eşinin yaralanmasına, çiftin 4 yaşındaki kızları da dahil 3 kişinin ölümüne yol açtı.
Ukrayna'nın Rusya'ya düzenlediği saldırıda Sputnik muhabirinin 4 yaşındaki çocuğu öldü
2023-10-13 00:50:40   Güncelleme: 2023-10-13 00:59:41    

Sputnik'in bağlı olduğu Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı Genel Müdürü Dmitriy Kiselev, Ukrayna ordusunun özel konutları hedef aldığı İHA saldırısında 29 yaşındaki Sputnik Afganistan muhabiri Akifi ile eşi Olesya'nın yaralandığını, çiftin 4 yaşındaki kızları Amina'nın hayatını kaybettiğini doğruladı.

'Akifi yoğun bakımda'

Rusya Sağlık Bakanlığı Belgorod Bölge Müdürü Andrey İkonnikov, Akifi'nin durumunun son derece ağır olduğunu ve yoğun bakımda tutulduğunu, doktorların gazeteciyi hayatta tutmak için ellerinden geleni yaptığını bildirirken eşinin ise bir ameliyat geçirdiğini ve durumunun stabil olduğunu belirtti.

Simonyan: Akifi, ailesini görmek için Belgorod'a gitti

Rossiya Segodnya ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Afganistan'ın Herat kentindeki depremle ilgili haberleri aktaran Akifi'nin ailesini görmek için Belgorod'a gittiğini söyledi.

Simonyan, saldırı sonucunda Akifi'nin eşi Olesya'nın akrabalarının da hayatını kaybettiğini belirtti.

Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Belgorod kırsalındaki özel konutların hedef alındığı saldırıdan sonra yapılan enkaz kaldırma çalışmalarında Amina da dahil 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını