Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü gazetecilere işkence yapan polislerin yargılanmasını istedi

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, gazeteci Eylem Nazlıer ve Sedat Yılmaz'ı gözaltındayken darbeden emniyet görevlilerinin yargılanmasını talep etti.
Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü gazetecilere işkence yapan polislerin yargılanmasını istedi
2023-05-01 15:53:31   Güncelleme: 2023-05-01 15:53:31    

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında dün Diyarbakır’da Dicle Müftüoğlu ve Sedat Yılmaz gözaltına alındı.

Meslektaşlarının tutuklanmasını protesto etmek isterken Kadıköy'de gözaltına alınan gazeteciler Eylem Nazlıer, Pınar Gayıp, Serpil Ünal, Yadigar Aygün, Esra Soybir ve Zeynep Kuray serbest bırakıldı. Sedat Yılmaz ve Dicle Müftüoğlu ise bugün Ankara'ya götürüldü. 


Diyarbakır'da gözaltına alınan gazeteci Sedat Yılmaz, götürüldüğü Ankara’da teslim edildiği polislerin kendisini darbettiğini, başına isabet eden tekmeden dolayı işitme kaybı olduğunu belirtti.

Eylem Nazlıer de 'Ters kelepçe taktılar. Ters kelepçe takamayacaklarını söylediğimde polis ‘Susmayı öğreneceksin’ dedi ve beni araca fırlattı. Daha sonra Serpil Ünal’ı gözaltı aracına getirdiler. Darbediyorlardı, rahatsız olduğunu bildiğim için ‘Sağlık sorunları var, yaptığınız suç’ dedim. Kadıköy emniyet amiri olduğunu düşündüğüm polis ‘Bana cevap veremezsin’ diyerek yüzüme tokat ve yumruk atmaya başladı' diyerek anlattı. Saatlerce ters kelepçeyle araçta beklediklerini söyleyen Nazlıer gözaltına alınan gazetecilere uygulanan ters kelepçe nedeniyle ellerinde morarmalar oluştuğunu ifade etti.

RSF Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, gazetecileri darbeden emniyet görevlilerinin tespit edilmesini ve yargılanmasını talep etti.