Ümit Özdağ: 13 milyon sığınmacıyı gönderecek politikalara, Kılıçdaroğlu'na destek verin

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ görüştü. Özdağ, 'Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik, hayırlı olsun' dedi.
Ümit Özdağ: 13 milyon sığınmacıyı gönderecek politikalara, Kılıçdaroğlu'na destek verin
2023-05-24 10:10:05   Güncelleme: 2023-05-24 14:06:25    

Haberin Videosu için tıklayın

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nu Genel Merkez önünde karşıladı. 

Zafer Partisi Genel Merkezi önünde bekleyen partililer ve yurttaşlar, 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganı attılar.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin geleceği açısından her partiye, genel başkana sorumluluk düşüyor. Biz de oturduk konuştuk. Güzel sonuçlar elde ettik. Genel başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum' dedi.

Özdağ da, 'Türkiye'nin en büyük sorunu 13 milyon kaçağın geri gönderilmesidir. Yılda 11 milyar dolar harcayarak yoksulluğu gideremeyiz, sokaklarda güvenliği sağlayamayız. Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik, hayırlı olsun. Eğer Türkiye'nin Türkiye olarak kalmasını istiyorsanız, çocuklarını dışarıya güven içinde yollamak istiyorsanız 28 Mayıs'taki seçimlerde 13 milyon sığınmacıyı gönderecek politikalara, Kılıçdaroğlu'na destek verin'

PROTOKOL DETAYLARI

İkilinin anlaştığı 7 maddelik protokol metninde şu ifadeler yer aldı: 'Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı Bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esaslarını kapsamaktadır. Amaç: 21 yıllık AKP hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant-borç-talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; millî birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve iş birliği detaylarının tespit edilmesidir.' 

TEMEL İLKELER

Protokolde yer alan 7 maddelik temel ilkeler şöyle:

1 - Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

2 - 1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3 - Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

4 - Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5 - Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6 - Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7 - Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.

BAKANLIK VERİLECEĞİ İDDİASI YALANLANDI

Gazeteci Saygı Öztürk yaptığı açıklamada:' İçişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve TİKA Zafer Partisine verildi' ifadesine yer verdi. CHP Basın Danışmanı Ömer Topsakal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a bakanlıklar verileceği iddialarını yalanladı.

Vehaber Menu