Ümit Özdağ: Sığınmacıların geri dönüşü için Şam hükümetiyle görüşmelerimizi başlatıyoruz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri konusunda yarın Suriye Dışişleri Bakanlığı ile görüşeceklerini belirtti.
Ümit Özdağ: Sığınmacıların geri dönüşü için Şam hükümetiyle görüşmelerimizi başlatıyoruz
2022-04-19 13:05:49   Güncelleme: 2022-04-19 13:30:44     © AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Zafer Partisi olarak Şam hükümeti ile sığınmacı ve kaçakçıların geri dönüşü için görüşmelerimizi başlatıyoruz' dedi.

2002 yılında Bülent Ecevit döneminde Dışişleri Bakanlığı yapan Şükrü Sina Gürel, Zafer Partisi’ne katıldı. Katılım ve rozet takma sonrası konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine geri dönmesi konusunda, partisinin Şam hükümetiyle görüşeceğini açıkladı. Özdağ, AKP'nin sığınmacılara yönelik planı olmadığını ve milleti oyaladığını dile getirdi.

Suriyelileri ülkelerine geri göndereceklerini ve bu kapsamda hazırlıklar yaptıklarını söyleyen Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

'Türk halkı mültecileri gönderecek tek partinin Zafer Partisi olacağını biliyor. Zafer Partisi Türkiye'de yaşayan ve sayıları 8 milyonu aşan sığınmacı ve kaçağı bir sene içerisinde vatandaşlarına geri gönderecek. Biz hazırlıklarımızı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Zafer Partisi olarak Şam hükümeti ile sığınmacı ve kaçakçıların geri dönüşü için görüşmelerimizi başlatıyoruz. Adana mutabakatını imzalayan hükümetin devlet ve dışişleri bakanı olan Sayın Şükrü Sina Güler Zafer Partisi'ne katılmıştır.

Yarın, Dışişleri Bakanlığı ve Suriye İşleri Genel Müdürlüğü ile partimizin yetkilileri bilgi vermek için ilk görüşmeyi yapacaklardır. Bunu takip eden süreçte, sayın bakanımızın başkanlığında bir heyet Şam'da ilgililerle görüşmek üzere diplomatik temas sürecini başlatacaktır.'

Özdağ, parti yetkililerinin Suriye Dışişleri Bakanlığı ile yapacaüo ilk görüşmenin ardından, Gürel başkanlığında bir heyetin diplomatik temas sürecini başlatacağını belirterek, bu sürecin çok taraflı diplomasiyle yürütüleceğini kaydetti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü