Ümit Özdağ: Türkiye'de hiç kızamık vakası yoktu, kontrolsüz göç nedeniyle başa çıkılmaz hale geldi!

Sığınmacı karşıtı söylemleriyle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son dönemde artan kızamık vakalarıyla ilgili 'sığınmacı akınını' işaret etti. Özdağ, 'Şimdiye kadar hastalıklar Suriyelilerden kaynaklanıyor. Afganistan kaynaklı salgınlar henüz kuluçka aşamasında. Ve ben bunları uluslararası bir kuruluşun temsilcisinden dinleyeli 4 sene oluyor. Erdoğan’ı iktidarda tutanlar ülkenize nasıl bir kötülük yaptığınızı bilseydiniz keşke' dedi.
Ümit Özdağ: Türkiye'de hiç kızamık vakası yoktu, kontrolsüz göç nedeniyle başa çıkılmaz hale geldi!
2023-06-24 15:50:20   Güncelleme: 2023-06-24 15:50:20    

Özdağ, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, 'Düzenli ve kontrollü aşılama programı ile Türkiye'de neredeyse hiç kızamık vakası ile karşılaşılmazken düzensiz ve kontrolsüz göç nedeni ile hastalık ile başa çıkılamaz hale gelindi' ifadelerini kullandı. 

'Açıklanmıyor, gizli tutuluyor'

Vaka sayılarının açıklanması ve önlem alınması gerektiğini belirten Özdağ, şunları kaydetti:

'Sığınmacı akımının sağlık sistemimizi hırpalandığını ve kaybolmuş hastalıkların tekrar ortaya çıkacağını 3 yıl önce yazmıştım. Nitekim oldu. Kızamık vakaları son 3 ayda özellikle 3 büyükşehirde olmak üzere artış göstermiş durumda. Hastaneler tarafından halk sağlığı müdürlüklerine bildirim yapılmasına rağmen net vaka sayıları açıklanmıyor gizli tutuluyor.

Düzenli ve kontrollü aşılama programı ile Türkiye'de neredeyse hiç kızamık vakası ile karşılaşılmazken düzensiz ve kontrolsüz göç nedeni ile hastalık ile başa çıkılamaz hale gelindi. Takip zinciri kırılır ise aşılama yapılan vatandaşlarımızın bile hastalığın olumsuz etkilerinden kaçmaları mümkün olmayabilir. Hasta olan bireyler ve çevresi erken dönem ve geç dönemde zatürre, beyin enfeksiyonu, sakatlık hatta ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıyorlar. Nitekim büyükşehirlerdeki hastanelerden her gün kızamık nedeni ile yoğun bakım yatışı ve ölümü olduğu ile ilgili bilgiler geliyor. Özellikle bebekler, hamileler, yaşlılar ve bağışıklığı düşük bireyler risk altında.

'Aşılama zinciri tekrar kurulmalı'

Tüm sağlık çalışanları, hastaneler ve halk sağlığı müdürlükleri durumun farkında iken; acilen vaka sayıları açıklanmalı, halk bilgilendirilmeli, vaka yayılımına karşı tüm önlemler alınmalı, aşılama zinciri tekrar kurulmalı. Göçler devam ederken bu mümkün değil.

'Ülkenize nasıl bir kötülük yaptığınızı bilseydiniz keşke'

Üstelik şimdiye kadar hastalıklar Suriyelilerden kaynaklanıyor. Afganistan kaynaklı salgınlar henüz kuluçka aşamasında. Ve ben bunları uluslararası bir kuruluşun temsilcisinden dinleyeli 4 sene oluyor. Erdoğan’ı iktidarda tutanlar ülkenize nasıl bir kötülük yaptığınızı bilseydiniz keşke.'