Ümit Özdağ: Türkiye’deki sığınmacıları geri yollamak için kimseden izin almayacağız, burası bizim ülkemiz kardeşim bedelini ödedik

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, konuk olduğu bir söyleşide mülteci ve sığınmacıların geri gönderilmesiyle ilgili söylemlerini tekrarlayarak 'Türkiye’deki sığınmacıları geri yollamak için kimseden izin almayacağız, burası bizim ülkemiz kardeşim bedelini ödedik' dedi.
Ümit Özdağ: Türkiye’deki sığınmacıları geri yollamak için kimseden izin almayacağız, burası bizim ülkemiz kardeşim bedelini ödedik
2022-07-25 18:55:58   Güncelleme: 2022-07-25 18:55:58    

Ümit Özdağ, 'Sadece ENES' isimli Youtube kanalına konuk oldu. Söyleşide kendisine yöneltilen 'Avrupa Birliği (AB) sığınmacıları göndermek istediğimizde ambargo uygularsa ne olacak?' sorusunu yanıtlayan Özdağ'ın sözleri dikkat çekti.

'Burası bizim ülkemiz kardeşim bedelini ödedik'

AB'nin sığınmacılar için Türkiye'ye 6 milyar dolar civarında para yardımı yapması nedeniyle ambargo uygulama ihtimalini değerlendiren Özdağ ile sunucunun arasında şu diyalog geçti:

Sunucu: Bildiğim kadarıyla AB, mülteci ve sığınmacılar için Türkiye'ye 6 milyar dolar civarı bir para yardımı gönderiyor. Bu sığınmacıları göndermek istediğimiz zaman Avrupa bize bir ambargo uygulayabilir. AB Ülkeleri başka şeyler yapabilir, izin vermeye bilir. Bunu nasıl sağlayacağız. Sonuç olarak bize ödenmiş bir para var.

Özdağ: Bu parayı almayın.

Sunucu: Ama alındı?

Özdağ: Harcadık bitti zaten.

Sunucu: Geri göndermek istediğimizde diğer ülkelerin bir ambargo uygulayacağını...

Özdağ: Nasıl ambargo uygulayacaklar, ne hakla uygulayacaklar?

Sunucu: Sonuç olarak Avrupa bugün burayı bir baraj olarak kullanıyor ve diğer tarafa geçmesini istemiyor.

Özdağ: Bakın siz söylüyorsunuz, baraj olarak kullanıyor. Ben de baraj olarak kullanılmak istemiyorum.

Sunucu: Avrupa'ya banane dediğinizde ambargo uygulayabilir belki.

Özdağ: Ne ambargosu uygulayacak kardeşim söylesene bakayım bir bana?

Sunucu: Çok yoğun siyasi ilişkilerimiz var. İran'la da öyle.

Özdağ: Böyle meseleye yaklaşırsan köle olmayı kabul edersin. Bir dakika, bir dakika sen Atatürk genci değil misin?

Sunucu: Atatürk genciyiz tabi ki.

'Canı cehenneme Avrupa Birliği'nin'

Özdağ: Peki 19 Mayıs'ta Atatürk gel deseydi sana ne derdin, kusura bakma karşımızda çok büyük bir zafer kazanmış bir Avrupa var, bir dünya var. Ben seninle birlikte mücadele edemem, gidip bunlarla uzlaşalım ve manda olmayı kabul edelim' mi derdin? Yoksa Mustafa Kemal'le birlikte Erzurum'a ve Sivas'a gider miydin? Giderden muhtemelen. O zaman bu soruyu sorma. Avrupa Birliği bize ambargo uygularmış.

Canı cehenneme Avrupa Birliği'nin. Tekrar ediyorum Canı cehenneme Avrupa Birliği'nin. İstiyorlarsa hepsini AB'ye yollayalım. Üzerine biz 6 milyar dolar vermeye razıyız. 100 milyar dolar verdik  Avrupa'nın verdiği 6 milyar dolar dışında. Sokaklarda çocuklarımız öldürülüyor. Gençlerimiz sokakta yürürken korku içinde yürüyorlar. O kadar istiyorlarsa alsınlar. Türkiye’deki sığınmacıları geri yollamak için kimseden izin almayacağız, burası bizim ülkemiz kardeşim bedelini ödedik biz buranın. Ne pahasına olursa olsun. Canları cehenneme. Hiç kimse bize şunu yapacaksın, bunu yapacaksın bir şey dikte ettiremez. Ne ABD, ne Rusya, ne Fransa, ne Almanya...

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü