Ümit Özdağ'dan ilk tüyolar: Kılıçdaroğlu iktidara gelirse yönetmesi daha zor, parlamento Cumhur İttifakı'nın elinde

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ katıldığı canlı yayında, 'Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz konularda sorumluluk üstleniriz. Ama mesele önce politikalarımızın benimsenmesi. Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz' ifadelerini kullandı.
Ümit Özdağ'dan ilk tüyolar: Kılıçdaroğlu iktidara gelirse yönetmesi daha zor, parlamento Cumhur İttifakı'nın elinde
2023-05-19 21:57:27   Güncelleme: 2023-05-19 22:02:24    

Özdağ, KRT TV'de Elif Doğan Şentürk’ün sunduğu Stüdyo Ankara programında açıklamalarda bulunuyor. Özdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Konuşmanın içeriğine dair bilgi paylaşmam doğru olmaz. Zafer Partisi'nin ortaya koyduğu belirli esaslar var. Bu politik yaklaşımdan kaynaklanan sorularımız vardı. Bu soruların hemen hepsini sayın Kılıçdaroğlu'na sorduk. O da cevaplarını verdi. Önce heyetler olarak, daha sonra sayın genel başkanla baş başa uzun bir değerlendirme yapma fırsatımız oldu. Bu arada Sinan Bey ile de programdan sonra görüşeceğiz. O da benim bilgim dahilinde Erdoğan ile görüştü. Sürekli iletişim halindeyiz.

'Türkiye'de değişim yaşamak zorunda'

Türkiye bir değişim yaşamak zorunda. Bu bir ilkeli değişim olmalı. Erdoğan gitsin ne olursa olsun demek olmaz. Bu saray rejimi değişsin, ama doğru şekilde. Bırakılan molozu kaldıracak bir anlayış ve kadro olmalı. HDP, Yeşil Sol geleneği şunu söylüyordu, her şey bizden sorulacak. Gerçekten istenilen olmadı. Öte yanda iki ittifak oluştu. Biri HÜDA PAR, diğeri HDP ile ittifak yaptı. Biz oyları bölmedik. Demokrasi bu değil mi? Demokratsanız Türk halkını iki seçenek arasında bırakmazsınız. Sinan Oğan aday olmasaydı birinci turda Erdoğan kazanırdı.

'Mesele önce politikalarımızın benimsenmesi'

'Bu pazarlık mı yapıyor' ifadesini bize yönelik psikolojik operasyon olarak kullandılar. Bunun hiç adil olmadığını düşünüyorum. Millet İttifakı'nı oluşturanlar aylarca pazarlık yaptılar. Buna bir şey söylemeyenler bizim yapmış olduğumuz pazarlığı konuşuyorlar. HDP'ye ne verdiniz HÜDA PAR'a ne verdiniz. Biz bunları soruyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesi değişmez bizim için. 66. madde değişmez. FETÖ, PKK ile mücadele edilecek. Sığınmacılar vatanlarına yollanacak. Bunun pazarlığını yapıyoruz. Makam mevki pazarlığı yapmıyoruz. Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Bu ilkeler çerçevesinde başından beri siyasetimizi gerçekleştiriyoruz. Sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz konularda sorumluluk üstleniriz. Buna da hazırız. Ama mesele önce politikalarımızın benimsenmesi.

'Bu ülkede yüz binlerce sığınmacı oy kullandı'

Bu ülkede yüz binlerce sığınmacı oy kullandı. Afganistan'da doğmuş Türk vatandaşı Dubai'de yaşıyor, Türkiye'deki seçimlerde oy kullandı. Uyarılarımıza rağmen gereken hassasiyeti görmedik. Özetle eğer sığınmacılar meselesi biz olmasaydık siyasete taşınmayacaktı. Topluma nasıl entegre edilecekleri konuşulacaktı. Sığınmacılar konusunda CHP ve muhalefet çok geç kaldı.

Bu seçimlerden AK Parti başarılı çıkmadı. CHP de başarılı çıkmadı. Bu kadar kötü bir iktidar olmasına rağmen yüzde 25'te kaldı. Bunu tek başlarına da almadılar. İYİ Parti kurulduktan 7 ay sonra girdiği seçimden 9,9 aldı. Şimdi bunca masrafa rağmen 9,7. CHP'nin, AK Parti'nin oylarında düşüş var. İYİ Parti'de, Yeşil Sol'da da düşüş var. Benim tahminim Millet İttifakı'nın Meclis'te daha büyük oy alacağını düşünüyordum.'

'Biz gitmeseydik bunlar olmazdı'

Ortaya yönetilemez korkunç bir enkaz çıkmış durumda. Bunu Cumhurbaşkanı olursa eğer Kemal Bey'in yönetmesi daha da zor. Parlamentoda Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu olacak. 20 yıldan beri devletten uzak bir kadro gelecek, devleti tanımaya çalışacak, AKP'nin yıkımını tanımaya çalışacak, belli bir süre geçecek. Bu arada AKP şu propagandayı yapacak: 'Biz gitmeseydik bunlar olmazdı.' Türkiye, bu krizi daha derin yaşayacak. Parlamentoda bir defa eğer Cumhur İttifakı kazanırsa sorumluyu biliyoruz. 21 yıldır yapanın kucağında kalacak. Yerel seçimlerde tekrar Türk halkı tarafından değerlendirilecek.

Kendi kişisel kariyerimi düşünseydim bugüne kadar yaptığım birçok şeyi yapmazdım. Ben İdris Naim Şahin Ordu'dan belediye başkan adayı ilan edildiğinde İYİ Parti divanından ayrıldım.

600 milyar dolar borcunuz varsa dünya lideri olamazsınız, Rusya’ya gidip ayakta bekletilirseniz, Rahip Brunson için ‘bu ten bu bedende’ deyip bırakırsanız dünya lideri olamazsınız. Trump’ın yazdığı mektup ortadaysa dünya lideri olamazsınız.'

Vehaber Menu