Üniversiteliler adına konuşamazsınız!

Öğrenci Kolektifleri 24 üniversitenin öğrenci konsey başkanlarının Mursi hakkında verilen idam kararlarını protesto etmek için ortak bir açıklama yayınlamasına tepki gösterdi
Üniversiteliler adına konuşamazsınız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Öğrenciler kendileri adına açıklama yapılmasından rahatsızlığını dile getirerek kendi açıklamalarını yaptılar. sendika.org'da yer alan habere göre Öğrenci Kolektifleri 24 üniversitenin öğrenci konseyi Mısır’da askeri darbe ile devrilen Mursi ve Müslüman Kardeşler üyeleri hakkında verilen idam kararlarını protesto etmek için ortak bir açıklama yayınladı. “İhvan-ı Müslimin(Müslüman Kardeşler) öncülüğünde direnen kardeşlerimizle dayanışmak için bu açıklamayı gerçekleştiriliyoruz” denilerek yayınlanan açıklamaya yanıt olarak Öğrenci Kolektifleri de bir açıklama yaptı.

Kolektif amaçlarının idam cezalarını savunmak olmadığını belirterek “Öğrenci Kolektifleri olarak faşist darbeleri de Siyasal İslamcı iktidarları da savunmuyoruz” dedi. Açıklamada 24 öğrenci konseyinin hiç bir zaman üniversitelilerin demokratik taleplerinin yanında yer almadığı belirtilerek bu konseylerin AKP’nin ekmeğine yağ sürdüğü belirtildi. Kolektif açıklamasında “Gericiliğin ve piyasacılığın temsilcileri üniversiteliler adına konuşamazlar” dendi.

Öğrenci Kolektifleri’nin cevap yazdığı açıklama:

Bu açıklamayı yazma amacımız darbe tarafından verilen idam cezalarını savunmak değildir. Öğrenci Kolektifleri olarak faşist darbeleri de Siyasal İslamcı iktidarları da savunmuyoruz.” diyerek açıklama yapan Öğrenci Kolektifleri’nin açıklamasını yayınlıyoruz:

Mısır’da geçtiğimiz günlerde Mursi’ye ve Müslüman Kardeşler üyelerine darbeciler tarafından verilen idam cezasını kınamak amacıyla “24 üniversitenin Öğrenci Konseyleri” imzasıyla bir açıklama yayınlandı. Söz konusu açıklamada 24 üniversitenin öğrencileri adına konuşularak “İhvan-ı Müslimin(Müslüman Kardeşler) öncülüğünde direnen kardeşlerimizle dayanışmak için bu açıklamayı gerçekleştiriliyoruz” denildi.

Açıklamada imzası bulunan öğrenci konseylerini yakından tanıyoruz. “Demokrasinin, temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesi” için çaba sarf ettiğini iddia eden bu öğrenci konseyleri hiç bir zaman üniversitelilerin demokratik taleplerinin yanında yer almamışlardır. Aksine her zaman onların yanı sermayedarların, gericilerin ve üniversitelilere saldıran faşistlerin yanı olmuştur. Ne üniversiteyle ne de üniversitelilerle bir ilgisi olmayan bu konseyler düzenledikleri kariyerist ve gerici etkinliklerle AKP’nin ekmeğine yağ sürmüşler, faşistlerle kolkola üniversitelilere saldırmışlardır. Bugüne kadar üniversitelilerin eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim mücadelesinin hiç bir yerinde olmamış; demokratik haklarını savunduğu için soruşturulan, tutuklanan öğrencilerle, öldürülen Ali İsmail Korkmaz’la ilgili tek bir laf etmemiş bu konseyler bugün birden demokrasi savunucusu olduklarını iddia etmektedirler. Üniversiteliler adına konuşabileceğini düşünen bu konseyler üniversitelilerin değil üniversitelerde piyasacılığın ve gericiliğin temsilcileridirler.

Bu açıklamayı yazma amacımız darbeciler tarafından verilen idam cezalarını savunmak değildir. Öğrenci Kolektifleri olarak faşist darbeleri de Siyasal İslamcı iktidarları da savunmuyoruz. İkisinin de karşısında Ortadoğu halklarının yanındayız. Açıklamayı yazma amacımız üniversiteliler adına açıklama yaparak Müslüman Kardeşler’le dayanışma çağrısı yapan gericilerin üniversitelileri temsil edemeyeceğini söylemektir. Tekrar söylüyoruz gericiliğin ve piyasacılığın temsilcileri üniversiteliler adına konuşamazlar. Üniversitelerde AKP’ye, gericiliğe ve piyasacılığa karşı yürüttüğümüz mücadeleye bunların tüm uzantılarını üniversiteden temizleyinceye kadar devam edeceğiz.

 ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü