Uyuşturucu baronu savcının baktığı davalar geriye dönük incelenecek mi?

Türkiye'de savcıların dosyaları okumadan mütalaa hazırladığı, hakimlerin yargılama yapmadan hüküm verdiği yeni bir 'hukuk' biçimi ortaya çıkarken, polisleri kurye olarak kullanan savcının baktığı davaların geriye dönük incelenip incelenmeyeceği merak konusu oldu.
Uyuşturucu baronu savcının baktığı davalar geriye dönük incelenecek mi?
2022-07-22 16:00:25   Güncelleme: 2022-07-23 01:46:43    

Bakırköy 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2021/546 ve 2022/54 Esas dosyalarında suç örgütü üyesini haber yapan gazetecinin sahte A4 kağıdıyla yargılandığı 'mahkemede' savcının dosyayı okumadan gazeteci hakkında ceza istediği ortaya çıkmıştı. Çete üyesini tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan gazeteciye' eşe hakaretten' ceza istemişti.

Suç örgütleriyle bağlantılı çalışan çete üyesi hakim ve savcı sayısı her geçen gün artarken HSK'ya hakim ve savcılar hakkında yapılan şikayetlerle ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. HSK'ya yapılan şikayetlerde yasadışı eylemlerde bulunan hakim ve savcılar görmezden gelindi.

Polisleri kurye olarak kullanıp uyuşturucu ticareti yapan savcının bugüne kadar baktığı dosyaların geriye dönük incelenip incelenmeyeceği merak konusu oldu.

Savcı dosyayı okumadı, çete üyesine hakaretten yargılanan gazeteciye eşe hakaretten hapis cezası verdirdi haberini okumak için tıklayın

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü