Uyuşturucu maddeyi baharatla değiştiren 2 avukat ve 1 polis tutuklandı

İstanbul'da, bir ay önce uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına iki kişinin üzerinden çıkan uyuşturucu, karakolda bir polis memuru ve avukatlar tarafından rüşvet karşılığı baharat dolu poşetle değiştirildi. Soruşturma sonrası polis memuru S.Y. ve avukatlar H.Ö. ile H.İ.P. tutuklandı.
Uyuşturucu maddeyi baharatla değiştiren 2 avukat ve 1 polis tutuklandı
2024-01-18 13:50:49   Güncelleme: 2024-01-18 16:20:33    

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, Onur Ö. ile arkadaşı Bayram K. üzerlerinde 500 gram uyuşturucu maddeyle birlikte gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, ele geçirilen uyuşturucuyla birlikte karakola götürüldü. Yapılan işlemlerin ardından Onur Ö. ve Bayram K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaşanan bu olaylardan sonra Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran bir gizli tanık, şoke eden iddialarda bulundu. Gizli tanık verdiği ifadesinde; tutuklanan Onur Ö.'nün üzerinde bulunan uyuşturucu maddeyi, polislerin 600 bin lira karşılığında içinde baharat olan başka bir poşetle değiştirdiğini ileri sürdü. Bu olaya iki avukatın da yardımcı olduğunu iddia etti.

Bunun üzerine olay gününe ait güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Görüntülerde H.Ö. isimli avukatın, olay günü sürekli karakola giriş çıkış yaptığı görüldü. Görüntülerde son olarak saat 03.00 sıralarında dışarıda park halinde bulunan bir otomobilden poşetlerle montunun önü kapalı bir şekilde suç eşyalarının bekletildiği müracaat odasına girdiği ve montunun önü açık bir şekilde yine elinde poşetlerle bahse konu odadan çıkarak otomobile geçtiği belirlendi. Devamında S.Y. isimli polis memurunun ise suç eşyası olduğu iddia edilen poşeti saat 03.06’da kendi kullanımında olan dolaba yerleştirdiği görüldü.

İncelemeye gönderildi, polis memuru itiraf etti

Olaydan 5 gün sonra ise polis memuru S.Y.’nin değiştirildiği iddia edilen poşeti, Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderdiği, yapılan inceleme sonucunda poşet içinde bulunan maddenin uyuşturucu olmadığının tespit edildiği anlaşıldı. Polis memuru S.Y. ve avukat H.Ö.’nün evlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi. Telefonları ise incelenmeye alındı.

Şüpheli polis memuru S.Y. ile avukat H.Ö. 10 Ocak 2024 günü gözaltına alındı. S.Y. avukatı eşliğinde yapılanları itiraf etti.

S.Y., kamera görüntülerinde yaşananların doğru olduğunu ve görünmeyen 3’üncü kişinin de avukat H.İ.P olduğunu söyledi. Bunun üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla avukat H.İ.P. de 11 Ocak'ta gözaltına alındı. 3 şüpheli, polis memuru S.Y. ve avukatlar H.Ö. ile H.İ.P. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.