Uyuşturucu ve dava sattığı gerekçesiyle tutuklanan savcı: Bu işe tenezzül edecek biri değilim

Bazı polisleri kurye olarak kullanarak uyuşturucu ticareti yaptığı ve Whatsapp konuşmalarında davaları da para karşılığında sattığı tespit edilen savcı Osman Yarbaş’ın hâkimlik ifadesi ortaya çıktı.
Uyuşturucu ve dava sattığı gerekçesiyle tutuklanan savcı: Bu işe tenezzül edecek biri değilim
2022-07-27 15:57:23   Güncelleme: 2022-07-27 16:05:46    

Savcı Yarbaş ailesinin araç alım satım işi yaptığını ve uyuşturucu taşındığı iddia edilen aracı kendisinin sattığını belirterek şüpheliler ile komşu olduklarını tanışıklığının bundan kaynaklı olduğunu belirtti.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Savunmasında söz konusu suçlama nedeniyle üzgün ve kızgın olduğunu söyleyen Yarbaş, 'Tutuklamaya sosyal medyada yer alan haberler nedeniyle sevk edildiğimi düşünüyorum. Tutuklama sevk yazısındaki birinci ve ikinci olayda ben yokum. Yedi olayın sadece dördünde benden bahsediliyor' dedi.

Sanık polis Cumhur Acarca ve diğer sanıklar ile aynı sitede oturduğunu aktaran savcı Yarbaş, 'Bu insanlarla sosyal alanlarda oturup, akşamları çay içiyoruz. Benim samimiyetim buradan kaynaklıdır' diye konuştu.

PARA VERENE TAKİPSİZLİK KARARI, VERMEYENE CEZA

Sabah'ın haberine göre savcının Whatsapp konuşmalarında bazı kişilere takipsizlik kararı vermek için para istedikleri, vermeyenleri dava açmakla tehdit ettikleri görülmüştü.

'Uyuşturucu bulunan aracı ben sattım'

Ailesinin araç alım satım işleri yaptığını öne süren savcı Yarbaş, 'Sitede kapıcı dahi birçok insan benden araba istemiştir. Ben onlara bir savcı gibi yaklaşmadım. Uyuşturucunun bulunduğu …. plakalı aracı ben sattım. Satış Antalya’da olduğu için 320 bin TL’yi döviz olarak aldım. Kalanını daha sonra alacaktım. Ben bu suçlamalara tenezzül edecek biri değilim. Ben Antalya Adliyesi’nde yakalandım. Yayın yasağı aldırmak için adliyeye gittim. Bu kaçma şüphemin olmadığını gösterir' ifadelerini kullandı. Mahkeme suçun niteliği ve önemi, mevcut delil durumu, PTS görüntü kayıtları, HTS inceleme döküm tutanağı, araştırma tutanağı, baz bilgileri ve WhatsApp üzerinden yapılan görüşmeler gerekçesiyle savcı Yarbaş’ın tutuklanmasına karar verdi.

Vehaber Menu