Üzerine yıldırım düştü

Ardahan’ın Sarıgül Mahallesi’nde yaylada hayvan otlatırken üzerlerine yıldırım düşen Mustafa Can Bilgili ile Yusuf Can yaralandı. Yusuf Can'ın boynundaki zincir kolyenin bulunduğu bölge yandı. Hastanedeki tedavisi süren Can, 'Köyümüzde çoban olmadığı için biz gençler sırayla gidiyordu, dağda hayvanları otlatırken yağmur yağıyordu, boynumda kolye vardı, şemsiyeyi açmıştık, o sıra vurdu, hiçbir şey hatırlamıyorum' dedi.
Üzerine yıldırım düştü
2023-09-15 19:40:46   Güncelleme: 2023-09-15 19:40:46    

Posof ilçesinin kırsal kesiminde yaşanan olay, 1 Eylül’de, Mustafa Can Bilgili ile Yusuf Can inekleri yaylaya götürdüğü sırada gerçekleşti. Bilgili ve Can yayladayken başlayan sağanaktan korunmak açtıkları şemsiyenin altına girdiğinde üzerlerine yıldırım düştü. Yayladaki mahalleliler, olayı fark edip ihbarda bulununca bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Baygın haldeki iki arkadaş ambulansla Ardahan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Mustafa Can Bilgili ve Yusuf Can, Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'ne sevk edildi.

İki gün hastanede kalan Bilgili taburcu edilirken, Can'ın boynundaki zincir kolyenin oluşturduğu yara nedeniyle tedavisi devam ediyor. Lise mezunu olduğunu ve köyünde üniversiteye hazırlandığını söyleyen Yusuf Can, 'Ben Erzurum’da hastanede uyandım, arkadaşım 2 gün kaldı yoğun bakımda, onun ayağına isabet etmişti, bacağına, ayakları ağrıyordu, sonra taburcu oldu' dedi.