'Vali Yardımcısı ile üç kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı'

İçişleri Bakanlığ, Malatya Yeşilyurt Belediyesi'ndeki iddialar konusunda, bakanlık onayıyla müffettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığını ve soruşturmada ilgili vali yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü ve 2 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
'Vali Yardımcısı ile üç kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı'
2021-04-16 16:56:53   Güncelleme: 2021-04-16 16:56:53     BBC

Malatya, Yeşilyurt Belediyesi tarafından 'Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek' projesi kapsamında Eylül 2020'de Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün aylardır ülkeye geri dönmedikleri iddia edilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Yeşilyurt Belediyesi tarafından gönderilen kişilerin kimler olduğunu bulduklarını söylemişti. Veli Ağbaba, şu ifadeleri kullandı;

Ağbaba: İnsan kaçakçılığı yapılıyor

45 kişi gitmiş 2 kişi gelmiş 43 kişi Almanya'ya iltica etmiş durumda. Anlaşılıyor ki bu sadece Malatya Yeşilyurt Belediyesi değil birçok AKP'li belediyesi eliyle insan kaçakçılığı yapılıyor.

AKP'li birçok belediyenin aynı yöntemle yurt dışına insanlar gönderdiğini savunan Ağbaba, 'İddia odur ki Elazığ Baskil Belediyesi, Elazığ Arıcak Belediyesi ve Ordu Korgan belediyesinde benzer projeler adı altında yurt dışına insanlar götürmüşler. Açık bir organize iş var, açık bir suç var, insan kaçakçılığı var' demişti.

'Türkiye Cumhuriyetine yük olacak insanlar gidiyor'

Almanya'nın Bremen kentine yolladığı 48 kişiden çoğu geri dönmeyen Elazığ Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kiraz da 'Bir dostun hatırına böyle bir şey yaptık' dedi.

Bilinen 48 kişiden yarısında pürüz çıktığını, bu sebeple '20 kişi civarı'nda insanın gidebildiğini belirten Kaya, '. Vatandaş işsiz güçsüz… Dedik buradan giderler, iş güç sahibi olurlar. Bana makul geldi. Burada Türkiye Cumhuriyeti'ne yük olacak insanlar gidiyor' ifadelerini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü