VALİLİK, GRUP YORUM’UN MİTİNG TALEBİNİ REDDETTİ AMA...

Grup Yorum’un İstanbul Yenikapı Meydanı’nda yapacağı konsere izin çıkmadı.
Valilik, Grup Yorum’un miting talebini reddetti ama...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Valilik, Grup Yorum'un miting başvurusunu  ‘provokatif eylem ihtimali’ gerekçesiyle reddetti. Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre,  Grup Yorum üyeleri, AKP’nin, kimsenin sokağa çıkmasını istemediğini belirterek, “Onların yaratmaya çalıştığı korkuya teslim olmayacağız” demişti.

 

Grup ayrıca konserle ilgili izin sürecini de şöyle özetlemişti: “İBB’ye başvurduk. Bize 45 gün sonra geri dönüş yaptılar ve “Uygun görülmemiştir” yanıtı verdiler. Neden uygun görülmediğine dair hiçbir gerekçe yok. Bu konuda da partizanca tutum var ortada. Biz de bunun üzerine miting başvurusunda bulunduk. Dilekçemizi ve gerekli evrakları teslim ettik. Konseri miting olarak yapacağız. Şu ana kadar konser çalışmalarıyla ilgili bir sorun yok. Başvuruyla birlikte çalışmalarımız başladı ve 15 gündür devam ediyor.”

 

Bugün bir kez daha Diken’e konuşan topluluk üyeleri, valilik yetkililerinin, miting taleplerini de reddettiğini aktardı.

 

Dinleyecilerine bir de çağrı yapan grup, sosyal medya hesaplarından da şöyle seslendi:“Yasak kararını tanımıyoruz. AKP bütün meydanları kendi tekeline aldı. 17 Nisan Pazar günü İstanbul’un bütün meydanları, bütün sokakları bizim olacak. Dinleyicilerimizi, devrimcileri, ilericileri, demokratları, sosyalistleri meydanlara çıkmaya, otobüslerde, metrolarda, vapurlarda Grup Yorum şarkıları dinlemeye davet ediyoruz.”