Valilik ve AKOM uyardı: İstanbul'da hafta sonu kuvvetli yağış bekleniyor!

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İstanbul Valiliği, İstanbul'da hafta sonu etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.
Valilik ve AKOM uyardı: İstanbul'da hafta sonu kuvvetli yağış bekleniyor!
2023-09-29 18:32:34   Güncelleme: 2023-09-29 18:32:34     ©DHA

AKOM'dan hafta sonu için yeni uyarı geldi. Gün içerisinde etkisini kaybeden yağışın kısa süreli ve yerel olarak görüleceği belirtilen açıklamada, yağışların 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi. AKOM 1 Ekim Pazar günü, öğle saatlerine kadar bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği konusunda da uyarı yapıldı. 

İstanbul Valiliği'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı

Valilik, kentte yarın kuvvetli yağışın etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olmasının beklendiği aktarıldı.

Açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Sıcaklıklar nasıl olacak?

İstanbul'da hafta sonu hava sıcaklıkları 22 - 25 derece aralığında seyredecek. İBB ekipleri mazgal, baca, dere temizlikleri ve çöp toplama çalışmalarına devam ediyor. İstanbul’da hava sıcaklıkları 5 Ekim’e kadar mevsim normalleri civarında seyrederken, 6-15 Ekim tarihleri arasında kent genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.