Veterinerler küfür ve hakaret yağdırdı!

Zorla hayvanların makatına ya da vajinasına kollarını sokarak yapılan suni tohumlama işleminin 'İneklere böyle tecavüz ediliyor' şeklinde haberleştirilmesini sindiremeyen bir grup veteriner ve veteriner adayı haberin tek bir satırında 'veteriner' kelimesi
Veterinerler küfür ve hakaret yağdırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Vehaber'de yayımlanan İneklere böyle tecavüz ediliyor haberinin ardından bir grup veteriner ve veteriner adayı Vehaber'e küfür ve hakaret dolu mail ve yorumlar göndermeye başladı. Ağır küfürlerin edildiği yorum ve mailler IP adresleri alınarak  Vehaber yönetimi tarafından saklandı. Saldırılar nedeniyle yorum modülleri bir süreliğine kapatıldı.

Birçok veteriner ve veteriner adayının reddettiği bu tarz uygulamaları savunmak için küfür ve hakaret yolunu tercih eden saldırganların tavrı şaşırtmadı.

 

EĞİTİMDE VİCDANİ RET

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde ders adı altında 2 koyunun katledilmesini engellemek isteyenlere de benzer zihniyetler saldırmıştı. Veteriner adayları hayvanların katledildiği derslere girmek istemediklerini, veterinerlerin görevinin tecavüz etmek, öldürmek değil yaşatmak olduğunu açıklamışlardı.

İstanbul Üniversitesi'nde hayvan hakları savunucularına saldırı!